ŞEHİTLERİMİZE ANIT YAPILIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 5 Eylül 2012′de Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen 25 askerin şehit olduğu patlamanın ardından kışla önüne anıt yapılacağını söyledi.
5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da yaşanan patlamada 25 askerin şehit olduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, patlamanın sadece Afyonkarahisarlıları değil bütün Türkiye’yi hüzne boğduğunu anlattı. Afyonkarahisarlıların patlamayı bizzat hissettiklerini ve patlama sonrasında şehit ailelerini görerek onların acılarına yakinen tanık olduklarını belirten Çoban, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız olayın ardından bize şehitlerimizi hiç unutturmayacak, onların anısının yaşatılacağı bir anıt yapılması talebini iletmişlerdi. Bunu söylerken de bir gerekçeleri vardı. Bu gerekçe patlama esnasında 25 şehidimizin parçaları patlamanın tesiri ile çevreye yayılmasıydı. Biz biliyoruz ki kışlanın çevresindeki arazide şehitlerimizin hatıraları, parçaları var. Biz bu hatıraları mukaddes, kutsal sayıyoruz. Bundan dolayı burada yapacağımız anıt ile bu şehitlerimizin hatırası ve anısı yıllar geçse de Afyonkarahisarlılar ve Müslüman Türk Milleti tarafından unutulmayacak. Bundan dolayı hemşerilerimiz ve şehit aileleri bir anıt dikilmesini arzu ediyorlar.”
BU ACI UNUTULMAYACAK
Anıt yapımı için kışla çevresinde müsait alanlar olduğunu ve kışlanın bulunduğu Ataköy köyün Afyonkarahisar Belediyesi mücavir alanlarının içerisinde olduğunu belirten Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kışlanın girişinde bulunan ve futbol sahası olarak kullanılan alan anıtın dikilmesi için bence elverişli bir alan. Burası olur, başka bir yer olur yeter ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bize bir yer göstersin. Biz, Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu anıtı yapmaya hazırız. Kentimizdeki mermercilerimiz de doğal taş yönünden zengin olan ilimizde çıkan mermerlerden buraya anıt yapılması talebini Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aslan Osman Erdinç’e iletmişler. Aslan Osman Erdinç ile görüşmemizde anıtın yapılması konusunda her desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Biz, bunun üzerine Afyonkarahisar Belediyesi olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mıza yazılı olarak başvurduk. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın izin vermeleri ve bizlere gönderecekleri projenin ardından biz bu anıtımızı buraya kazandıracağız. Böylelikle şehit ailelerimiz buraya daima ziyaret edecek, evlatlarını hatırlayacak ve onların anısının yaşadığına bütün Müslüman Türk Milleti tanık olacak. Yapacağımız anıt ile bu acı hiçbir zaman unutulmayacak”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi