Şehitler Derneğinden Soma Şehitlerine Yardım Kampanyası
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren kişilerin çocukları için yardım kampanyası başlattı.
Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şubede düzenlediği basın toplantısında, olayda vefat eden madencilerin çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunabilmek için kampanya başlattıklarını bildirdi.
Daha sonra Kumartaşlı, Şuhut ilçesinde yaşayan ve devletin verdiği tazminat ile birikimlerinden elde ettiği 30 bin lirayı, engellilere akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunulması amacıyla Afyonkarahisar Belediyesine bağışlayan gazi Musa Asma'ya "hizmet ödülü madalyası" verdi.
Örnek davranışından dolayı onu tebrik eden Kumartaşlı, şöyle konuştu:
"Musa gazimiz, Türkiye'de örnek olabilecek bir hareket yaptı ve bunun daha geçmişte örnekleri daha fazlaydı. Birçok sosyal projede yer aldı. Okullara laboratuvar, kütüphaneler yaptırdı. Maddi olarak destekledi. Bu hassas davranışından dolayı Musa gazimize bir belge vermeyi uygun gördük. Şehit aileleri ve gaziler olarak bu memleketin bu bayrağının dalgalanabilmesi için canımızı kanımızı verdik. Vatanımız için gerekirse canımızı da veririz."
Asma ise Kumartaşlı ve derneğin diğer yöneticilerine teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi