Şehit Ülkücü Necmi Bilgi'nin ismi parkta yaşatılacak

İŞSİZLER DERNEĞİ BAŞKANI KAYA'DAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İşsizler Derneği Başkanı Taşmedreseli Ülkücülerin Ağabeyi Hasan Kaya'yı makamında kabul etti.

21 Ocak 1980 yılında şehit edilen Afyonkarahisarlı Ülkücü Şehit Necmi Bilgi'nin isminin Belediye Meclisi kararıyla İmam-ı Azam Camii'nin yanında yeni yapılan parka verilmesi nedeniyle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret eden İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya, Başkan Burhanettin Çoban'a ve Meclis'teki tüm AK Parti'li ve MHP'li meclis üyelerine teşekkür etti.

KAYA: "İDEALİST BİR ÜLKÜCÜYDÜ"

Ziyarette Necmi Bilgi hakkında bilgi veren Hasan Kaya, "Necmi Bilgi kardeşimiz 21 Ocak 1980 tarihinde vatan hainleri tarafından şehit edildi. 1961 doğumluydu, ailesinin tek erkek çocuğuydu. Sahipata Mahallesi'nde oturuyorlardı. Şehit edildiğinde Endüstri Meslek Lisesi'nden yeni mezun olmuştu ve 19 yaşındaydı. Abdestinde namazında bir insandı. Judo hocalığı yapıyordu. İdealist bir ülkücüydü. Devrane Çay Bahçesi civarında pusuya düşürüldü ve aldığı kurşun yaralarından dolayı şehit oldu. Cenazesi Nuh Kasabası'nda toprağa verildi. Ruhu şad mekanı cennet olsun" dedi.

Necmi Bilgi'nin vatansever, milliyetçi muhafazakar, zamanın ülkücülerinin ağabeyi, çok sevilen bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Kaya, "Şehit kardeşimizin isminin ilimizde bir parkta yaşatılması için Belediye Meclisimize teklif dilekçesi sunmuştum. Meclis üyelerimizin bu teklifi kabul etmesinden dolayı çok büyük mutluluk duydum. Bu kararı veren başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere Meclis'teki tüm AK Parti'li ve MHP'li meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi