Şehit Çankaya'nın Vasiyeti Yerine Getirildi

Şırnak'da şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Er Tayfur Çankaya'nın vasiyeti yerine getirilirken naaşı helallik alınmak için baba evine sirenler eşliğinde getirildi.
 
Şırnak'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden şehit er Çankaya'nın naaşı dün askeri uçakla gece geç saatte Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına ait havaalanına getirildi. Ailesi ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi konvoy eşliğinde ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Çankaya'nın naaşı daha sonra sabah saatlerinde yine konvoy eşliğinde morgdan alınarak helallik alınması için Cumhuriyet Mahallesi, Şükrü Çelikalay Caddesindeki baba evine getirildi.
 
Vasiyeti vardı
 
Cenazesinin helallik alınması için getirildiği sırada şehit Çankaya'nın vasiyeti de yerine getirildi. Şehit er Tayfur Çankaya sosyal medya hesabında şehit olmadan önce 112 Acil Servis ambulansının üzerine 'ya sirenler bir gün benim için çalarsa…' yazılı bir fotoğraf paylaşmıştı. Ailesinin isteği ile şehidin bu vasiyeti yerine getirilirken, şehit Çankaya'nın naaşı baba evine ambulans ve polis araçlarının sirenleri çalarak getirildi.
 
Baba Çankaya fenalık geçirdi
 
Naaşın baba evine getirilmesinin ardından şehidin babası Ömer ve annesi Şerife Çankaya ile birlikte kardeşleri ve yakınları ambulansın içerisine geçerek tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktüler. Baba Ömer Çankaya oğlunun tabutuna sarılarak, "Nereye koyup gittin beni oğlum, ayaklarına kurban olayım" diyerek ağıtlar yaktı. Helallik alınmasının ardından fenalaşan babaya sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.
 
Annesi oğluna sarılarak acısını dindirmeye çalıştı
 
Şehidin annesi Şerife Çankaya da oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ambulansın içerisine binen acılı ağabeyi Ramazan Çankaya ise annesine sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Anne şehit verdiği oğlunun tabutunun başında diğer evladını sarılıp, öperek acısını dindirmeye çalıştı. Anne Çankaya'da daha sonra kadın askerlerin kolunda ambulanstan indirildi.
 
Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından defin edileceği Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyüne doğru çalan sirenler eşliğinde konvoyla hareket etti.
 
Editör: Haber Merkezi