Şehit Anneleri: Gelsinler, Bizimle Görüşsünler
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, 'çözüm süreci' adı altında bölücübaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesine razı olmadıklarını açıkladı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nde toplanan şehit anneleri, 'çözüm süreci' adı altında, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la yürütülen görüşmelere tepki gösterdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu'nun Vali Konağı'nda şehit yakınları için vereceği yemekten önce dernek binasında buluşan şehit anneleri, "Öcalan'la görüşeceklerine, bizimle görüşsünler" ifadelerini kullandı.
'HANGİ ANNE GÖRÜŞMELERE ONAY VERİYOR?'
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, "Siyasi yetkililerimizin Abdullah Öcalan'la görüşmelerine bizler şehit aileleri ve gaziler olarak karşıyız. Bunu her platformda dile getirdik. Siyasi partilerimizin söylemlerine baktığımızda 'İmralı canisi ile görüşmekten şehit aileleri de memnun, onlar da onay veriyor' diyorlar. Hangi şehit annesi, Abdullah Öcalan'la görüşmeye onay veriyor?" dedi.
'HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ'
Oğlunu PKK ile mücadele sırasında şehit verdiğini belirten Jandarma Er Veysel Tekeli'nin annesi Zehra Tekeli, "Evlatlarımızı 20 yaşında toprağa verdik. Gülken soldurduk. Evlatlarımızın hiç mi hakkı yok? Gelsinler bizimle konuşsunlar. Evladım Şırnak'ta PKK'yla mücaldele ederken şehit oldu. Bizimle görüşsünler. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kendi evlatlarına, gül bahçelerinde askerlik yaptırıyorlar" diye konuştu.
Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Sağlam'ın annesi Sultan Sağlam da "Büyüttük, everdik. Şehit verdik" derken, Şehit Jandarma Er Halil Kurudere'nin annesi Nuran Kurudere, "Bayrağa sarıp evladımızı yollayıverdiler. Hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı.Şehit Pilot Üsteğmen Sami Çiftçi'nin annesi Hani Çiftçi ise "Bizi düşünmeden, eşini düşünmeden oğlumuz canını feda etti. Hakkımızı helal etmiyoruz. O canidir, insan değildir" görüşünü dile getirdi.dha
Editör: Haber Merkezi