Şehit ailelerinin gergin bekleyişi devam ediyor
Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan 25 askerin cenazelerinin bugün ailelerine teslim edilmesi bekleniyor...
Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24’ünün cenazelerinin belirlenmesi için Keçiören Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemeler devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’nun misafir otoparkında bekleyen şehit yakınları ise cenazelerin bir an evvel kendilerine teslim edilmesini istiyor.
ŞEHİTLERİN NAAŞI BUGÜN VERİLMEZSE ÇARŞAMBA TESLİM EDİLECEK
Adli Tıp önünde gergin bekleyişleri devam edenlerden biri de Şehit Er Faruk Ersöz’ün yakınları. Şehit Ersöz’ün yakınları, 3 gündür beklediklerini ifade ederek, kendilerine ya bugün ya da çarşamba günü şehit naaşının teslim edileceğinin söylendiğini kaydetti. Sürenin bu kadar uzamasından rahatsızlık duyduklarını vurgulayan şehit yakınları, bunu anlayamadıklarını açıkladı.
“SORUMLULARIN BULUNMASI VE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Şehit Er Faruk Ersöz’ün, acemi birliğinin bitirdikten sonra Ankara Pursaklar’da ailesinin yanında izin yaptığı ve Afyonkarahisar’a gittiğini söyleyen aile yakınları, 3 çocuklu ailenin ortanca tek erkek evladı olan Ersöz’ün şehit olmasına annesi Pakize Ersöz’ün çok üzüldüğünü anlattı. Acılı annenin ayakta durmakta bile güçlük çektiğini söyleyen aile yakınları, “Şehidin annesi iğnelerle ayakta duruyor. Şu an da hastaneye kaldırıldı. Şehidin babası da vefat etmişti. Ailenin tek erkeği ve reisi sayılırdı. Bizler de çok üzgünüz acımız büyük. Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.
GATA KOMUTANI ADLİ TIPTAN BİLGİ ALDI
Öte yandan, Keçiören Adli Tıp Kurumu’na öğle saatlerinde gelen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından şehit olan askerlerin cenazelerine ilişkin kurum yetkililerinden bilgi aldı.
Çıkışta gazetecilerinin sorularını cevapsız bırakan Küçükakyüz, “Çalışmalar, devam ediyor.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi