Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Tevcih edildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı başlatılan Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni’nde Vali Gökmen Çiçek, vatanın bütünlüğü, ulusun birlik ve beraberliği, vatandaşın huzuru uğruna canını feda etmekte tereddüt etmeyen şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya geldi.

Törene Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp ve eşi Fatma Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve eşi Zehra Keklik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, Madalya ve Berat takdim edilecek Gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Şehitlerimiz Her Daim Bizimleler

Törende konuşan ve dünyada hiçbir milletin vatan için ölümü bu kadar kutsayarak ve mutlu olarak karşılamadığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: "Kahramanlarımızın değerli aileleri bugün sizlerle bir arada olmak benim için büyük bir onur ve gurur. Gerçekten ne kadar yan yana da olsak, beraber de olsak size her hitap edişimde ayrı bir heyecanla karşılaşıyorum. Bugün de aynı duygular içerisindeyiz. Gerçekten bizler ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Allah hem şehitlerimizin hem de gazilerimizin öbür dünyada inşallah bizler için şefaatçi olmalarına bizi layık eder. İnşallah sizlere, evlatlarınıza, gazilerimize layık oluruz. İnşallah Şehit J. Uzm. Çvş. İbrahim Çetin’in bizlere emaneti Nehir ile Yağmur’u utandırmayız. Onlara layık oluruz. Tüm kahramanlarımız bu millet için, bu vatan için çok büyük işler yaptılar. Şimdi en başta ben burada rahatça Valilik yapıyorsam, huzurla bu topraklar oturuyorsak şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesindedir. Şehitlerimiz ölümsüzler ve her daim bizimleler. Her bir hikâyede bambaşka bir Ulubatlı Hasan’ın hikâyesi var. Her bir hikâyede, her bir gazide Seyit Onbaşı’nın hikâyesi var. Dünyada hiçbir millet vatan için ölümü bu kadar kutsayarak ve mutlu olarak karşılayamaz. Cenab-ı Allah bu dünyada inşallah bizlere de evlatlarımızın yükseldiği payeyi nasip eder. Allah tekrar mekânlarını cennet eylesin diyorum” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından Şehit J. Uzm. Çvş. İbrahim Çetin adına ikiz kızları Yağmur ve Nehir Çetin’e, Malul Gazi J. Er Lokman Kurt, Malul Gazi P. Söz. Er Hasan Bal ve Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Salih Yorgancı’ya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen madalya ve beratları tevcih edildi.

Editör: Haber Merkezi