ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE VERİLEN TAZMİNATLAR ARTIRILMALI
 
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Görüşülmekte olan 479 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 6'ncı maddesi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak verilen değişiklik önergesi hakkında söz alarak TBMM’de bir konuşma yaptı.
 
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz yaptığı konuşmada; “Yıllarca eğitim alan, meslek sahibi olan yetişmiş kardeşlerimiz vatani görevlerini yaparken bazı sebeplerden dolayı hayatlarını kaybediyorlar veya yaralanmaları sonucu ciddi sakatlıklar yaşıyorlar.” Dedi.
 
Milletvekili Yılmaz yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
 
Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz kaçakcılık yapanlar kadar değer görmüyor
 
Zamanlaması oldukça manidar bir kanuni düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde görüşüyoruz. Bu kanun teklifinin 6'ncı maddesinde bir değişiklik önergesi verdik. Yedek subay veya yedek memur olarak askerlik hizmetini ifa ederken şehit olan veya gazilik şerefine nail olan kardeşlerimize ödenecek tazminat miktarının artırılması yönündeki bu talebimize destek vermenizi bekliyoruz. Öyle ki, halkımızın büyük kesiminde infial uyandıran, kaçakçılık yaparken hayatını kaybedenlere verilen tazminat şehit ve gazilerimize verilenden daha fazla iken bu teklifimize destek verirseniz toplumun vicdanını bir nebze olsun rahatlatmış olursunuz.
 
Yıllarca eğitim alan, meslek sahibi olan yetişmiş kardeşlerimiz vatani görevlerini yaparken bazı sebeplerden dolayı hayatlarını kaybediyorlar veya yaralanmaları sonucu ciddi sakatlıklar yaşıyorlar. En son Afyon'da yaşanan cephanelik patlamasında yaşadık, 25 vatan evladımızı şehit verdik. Bunların birçoğu, yetişmiş meslek sahibi, kısa dönem askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarımızdı. Ne olduğu, neden olduğu dahi henüz belli olmayan bir şekilde hayatını kaybeden bu kardeşlerimizi şehit olarak kabul etmek için bile kamuoyundan tepki gelmesini bekleyen Hükümetiniz, bir an önce şehit ve gazilerimizin haklarını bir statüye kavuşturacak onlarca ayrı kanun maddesini yeniden düzenleyerek, talepleri ve hakları olan bütün hakların verilmesini sağlamalıdır.
 
35'inci maddenin bu yeni hâli âdeta PKK'ya verilmiş bir ikramdır, tavizdir
 
479 sıra sayısıyla görüştüğümüz bu tasarının içeriğinde, ülkemizde askerlik tanımını ve ordunun yapısını tamamen değiştirecek maddeleri değiştiriyoruz. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda yapacağımız darbeye zemin olarak görülen 35'inci maddedeki değişiklik birçok sakıncayı beraberinde getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi olarak Türk yurdunu ve Anayasa'yla tayin edilmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumak görevi kaldırılmış olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, iç tehditler tamamen ortadan kalkmış gibi sadece dış tehditler için harp hâlinde kullanılacak bir ordu hâline getirilecektir. Yani, askerliğin yapısı tamamen değiştirilecek, mana ve ehemmiyeti de tamamen farklılaştırılacaktır. AKP Hükümeti için paralı askerlerle, vatan ve millet görevini ifa eden Mehmetçiklerimiz arasında hiçbir fark kalmayacaktır. AKP Hükümetinin Oslo'da başlayan İmralı'da devam eden yasak aşkının meyveleri her gün sırayla piyasaya çıkıyor. 35'inci maddenin bu yeni hâli de bunun açık göstergesidir, âdeta PKK'ya verilmiş bir ikramdır, tavizdir.
 
Diyarbakır'da yapılan özerklik toplantıları, güvenlik toplantıları mıydı?
 
AKP Hükümeti iç tehditlerin bittiğine nasıl karar vermektedir? "Barış süreci" diye adlandırdığınız bölünme sürecinde sınır dışına kaç teröristin çıktığını bilen yetkili var mıdır? Ülkemiz huzur ve güvene kavuşmuş mudur? PKK terörü bitmiş midir? Diyarbakır'da yapılan özerklik toplantıları, güvenlik toplantıları mıydı? Huzur ve güveni karakollara tıktığınız asker ve polisimiz yerine Cizre'de, Lice'de KCK asayiş timi olarak ortaya çıkan çapulcular mı sağlamıştır da iç huzurun ve güvenin geldiği kanaatine vardınız?
 
Hükümetiniz her geçen gün ezile büzüle, sarsıla sarsıla verdiği tavizlerin altında kalmak, acziyet ve mahkûmiyet hâlinde hainleri memnun etmeye, gönülleri hoş etmeye devam etmektedir. AKP yaptığı bu düzenlemeyle yine çok ciddi bir tavizin fitilini ateşlemiştir. Askerliği ve Türk Silahlı Kuvvetlerini yavaş yavaş tasfiye etmenin temellerini atan bu yasal düzenlemede, bir kez daha vicdanlarınızı yoklamanızı rica ediyor, değişiklik teklifimize destek vermeniz diliyorum.” Dedi.
 
KEMALETTİN YILMAZ
MHP AFYON MİLLETVEKİLİ
 
Editör: Haber Merkezi