Şehit Aileleri Tarihin Başkenti Afyon’da Ağırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında şehitlerimizin emanetleri olan şehit aileleri, şehrimizin termal imkânlarından faydalandırılmak, tarihi ve kültürel mekânları gezdirilmek üzere Afyonkarahisar’da ağırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca şehit ailelerine yönelik düzenlenen gezi kapsamında bu yılda Afyonkarahisar tercih edildi. Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezinde kalan 49 aile program kapsamında Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdiler.

Şehit yakınlarının moral ve motivasyonunu artırmak üzere düzenlenen geziler kapsamında şehit aileleri ile bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz şehit aileleriyle yakından ilgilendi.

Şehit ailelerini Afyonkarahisar’da ağırlamanın mutluluk verici olduğunu belirten Vali Tutulmaz; “Yaklaşık üç gündür siz değerli şehit yakınlarını ilimizde ağırlamaktayız. Sizlere ne yapsak, sizlerle ne kadar ilgilensek ve sizlere ne kadar fedakârlıkta bulunsak azdır ve sizlerin yapmış olduğu fedakârlığın karışlığını vermek mümkün değildir. Bu millet sizleri bağrına basıyor ve sizlerin acılarını yüreklerinde yaşıyor. Devletimizde aynı düşünceyle sizlerin yanında olmaya çalışıyor. Buda bunu bir göstergesidir. Yüce Allah (CC) bir daha böyle sıkıntılar göstermesin. Ama içinde bulunduğumuz coğrafyanın bütünlüğünü korumanın zorlukları olacaktır. Eğer ülkemiz güçlü bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsa, muhtaçların, gariplerin, kimsesizlerin ve zorda olanların yanında oluyorsa dış güçler bizlerle uğraşacaklardır. Bu nedenle ülkemizde terörün biri bitiyor, biri başlıyor. İyi bilinmelidir ki aziz milletimizin dualarıyla ve Yüce Rabbimizin de izniyle bizler güçlü olacağız, kalacağız ve zalime asla boyun eğmeyeceğiz. O kadar zorluklara rağmen inşallah daha iyiye gideceğiz. Tabi bu dönemde sıkıntılarımız ve acılarımızda oluyor. Bunu hepimiz yaşıyoruz. Geçmişten bu yana kutsal vatanımızı korumak adına atalarımız fedakârlıklarda bulundular. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, 70’li yılardan bu yana terör olaylarında ve 15 Temmuz ile Afrin’de de önemli mücadeleler verildi, veriliyor ve bundan sonra da verilecektir. İnşallah bunlar son olur.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ve bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tutulmaz, şehit yakınlarını şehrimizde her zaman ağırlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi