Şehit Ahmet Altun Kütüphanesi Açıldı

Vali Mustafa Tutulmaz Şehit Polis Özel Harekât Ahmet Altun Kütüphanesi’nin Açılışını Yaptı

Kasım 2018’de bir avuç gönüllünün bir araya gelmesiyle oluşan ve bugün 81 ilde faaliyetini yürüten Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu vatan uğruna şehit düşen kahraman şehitlerimizin isimlerini gönüllülerin desteği ile oluşturulan kütüphanelerde yaşatmaya devam ediyor.

Nisan ayında Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’nda Şehit Sıhhiye Er Kamil Tunç adına oluşturulan kütüphanenin ardından Van İpekyolu'nda, 15 Temmuz'da bölücü terör örgütünün hücre evine yapılan operasyon sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Kahramanmaraşlı Şehit Polis Özel Harekât Ahmet Altun Kütüphanesi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hamidiye Ortaokulu’nda açılan Kütüphanenin açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz’n yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Şehit Polis Özel Harekât Ahmet Altun’un ailesi, İl Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Nevzat Çakar ile Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Afyonkarahisar Koordinatörü Hilal Kalafat birer konuşma yaptı.

Şehit ailesi adına konuşan şehidin ağabeyi Arif Altun duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kardeşinin nasıl polis olduğunu anlatan ağabey Altun, kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kan Yerine Ter Akıtmak Daha Önemli

Açılış töreninde konuşan ve ter akıtmanın kan akıtmaktan daha önemli olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Her kütüphane büyük Türkiye, güçlü Türkiye’nin temeline atılmış bir tuğladır. Güçlü olmanın yolu her seferinde söylüyoruz vatan için ölmeye hazırız, tarih boyunca birçok şehidimiz, gazimiz oldu. Ev yoktur ki evinde bir gazi, bir şehit olmasın. Her ailenin muhakkak dedesi, amcası, dayısı bir şekilde gazi ya da şehit olmuştur. Biz böyle bir milletiz. Ölmeye her zaman hazırız. Bu vatan için ölmek bizim imanımızın bir parçasıdır. Bu sebeple ölümü vatan için olduğu zaman çok ta önemsemeyiz. Kan yerine ter akıtmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu topraklar için kan akıtacağız elbette, ama ter akıtmanın daha da bir anlamlı olduğunu görüyorum. Geldiğimiz noktada artık savaşlar teknoloji ile yapılıyor. Mümkün olduğu kadar teknoloji de ilerlememiz lazım. Şuanda güçlü durumdayız ama bu yeterli değil. Daha da ilerlememiz gerekiyor. Teknolojiye yatırım yapmalı, Savunma Sanayiini güçlendirmeliyiz. Artık her damla kanın değeri bizim için çok daha önemlidir. Nüfusumuz eskisi kadar çok hızlı arıtmıyor. Hatta yerinde sayma yönünde ilerliyor. Bu açıdan bizim teknolojiye değer vermemiz lazım. Teknolojinin olabilmesi de işte bu kütüphanelerden geçiyor” dedi.

Bu Tür Kütüphaneler Kitaba, Okula Ayrı Bir Anlam Katıyor

Kütüphanelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu kütüphanelerin oluşmasını sağlayan girişimci ruhlu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu kütüphanelerin arttırılmasında fayda var. Her okulun kendine has kitaplığı, kütüphanesi var ama bu tür kütüphaneler kitaba, okula ayrı bir anlam katan kütüphanelerdir. Bir taraftan vatanı için ölmüş, vatanı için kendini feda etmiş bir değerimiz var ve onun adının yaşatılması var. Bir taraftan da gençlerimize şunu diyoruz; biz okuyalım, çok daha kültürlü olalım, daha fazla teknolojiyi üretebilecek konuma gelelim. Bu kütüphanelerin oluşmasında emeği geçen herkese, destek olan okul yönetimine, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, kitap gönderen gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Okuyan, okuduğunu anlayan ve ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak gençliğin yetişmesine vesile olması dileğimle herkese saygılarımı sunuyorum. Şehidimizin annesi, babası ve kardeşine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vatan için en değer verdikleri evlatlarını feda ettiler. İlimizde de çok sayıda şehit ailemiz var. Bir kez daha tüm şehit ailelerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Ardından plaket takdimine geçildi. Şehit Polis Özel Harekât Ahmet Altun’un ailesine plaketleri Vali Mustafa Tutulmaz tarafından takdim edildi.

Törene katılan Kütahyalı Şehit Piyade Uzman Çavuş Yaşar Çakır’ın ailesi de Vali Mustafa Tutulmaz’a hediye takdim etti.

Yılda En Az 30 Kitap Okuyun

Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve şehit ailesinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Kütüphaneyi inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz çeşitli kitaplardan oluşan 20 kitabı kütüphaneye hediye etti. Öğrencilerle de sohbet eden ve onlara yıl içerisinde kaç kitap okuduklarını soran Vali Mustafa Tutulmaz: “Yılda en az 30 kitap okumalısınız. Yeni eğitim sistemi okumayı gerekli kılıyor. Başarılı olmanız için çok okumanız gerekiyor. Kitap okumayı hayatınızın bir parçası haline getirin” dedi.

3 bini aşkın kitabın yer aldığı Şehit Polis Özel Harekât Ahmet Altun Kütüphanesi’nin gezilmesiyle program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi