Şehidimiz son yolculuğuna dualarla uğurlandı

Kayseri'de görevli iken geçici görevle Hakkari'ye giden ve Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı, Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Bayat ilçe merkezinde bulunan Çarşı Camiinde düzenlenen cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Hatice Dudu Özkal ve Mehmet Parsak ile E. Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Kaymakamlar, askeri erkan, il müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı’nın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programda önce ilimiz İmaret Camii İmam-Hatipleri tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftümüz tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Muammer Arı’nın naaşı çok sayıda kişinin omuzlarında tekbir getirilerek Bayat mezarlığına defnedildi.
Cenaze töreninin ardından Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri, evli ve bir kız çocuğu babası olan Şehit Uzman Çavuş Muammer Arı’nın ailesine başsağlığı dileyerek acılarını paylaştı.
Son olarak şehidin baba ocağına ziyarette bulunan Valimiz Güner ve beraberindekiler, baba Mustafa Arı’nın yanında oldular. Valimiz Hakan Yusuf Güner, şehit babası Mustafa Arı’ya başsağlığı  temennisinde bulunurken, ilçe Kaymakamı ve ilgili kurum müdürlerine ailenin istek, talep ve ihtiyaçlarının giderilmesi talimatını verdi. Ziyaret şehidin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim ve dualar ile son buldu.






 
Editör: Haber Merkezi