Seferihisar’da, kültürler buluştu..
Seferihisar Kültürler Buluşması etkinliği başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelip Seferihisar'a yerleşen ve dernek kuran Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar, 'Hepimiz Seferihisarlıyız' duygusu etrafında buluştu.
Seferihisar İlçe girişinde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Seferihisar Kültürler Buluşması'nın bu yıl yurtdışından misafirleri de vardı. Seferihisar'ın kardeş şehri Almanya'nın Hamm kentinden gelen dans gurubu ve Yunanistan'ın Selanik kentinden gelen tiyatro ekibi de törende sahne aldı.
7 BÖLGE TEK SAHNE
Sunuculuğunu ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın yaptığı gecede yine bir ilk yaşandı. Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinin yöresel oyunları tek sahnede birleşti. Afyon Gelişim Derneği'nin hazırladığı gösteride, önce yedi ayrı bölgenin halk oyunları tek sahnede gerçekleşti ardından Karadenizli, Doğu ve Güneydoğulu, İç Anadolu, Akdenizli, Egeli halk oyunları ekipleri hep birlikte "Zeybek" döndü. Zeybek gösterisi Türkiye'nin dört bir tarafından gelen katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
TÜRK YEMEKLERİ TEK TABAKTA
Yine yaşanan bir ilk ise misafirlere ikram edilen ve Türkiye'nin her köşesinin yöresel yemekleriyle süslenen "Türkiye Menüsü" oldu. Tabakta, altı derneğin ikişer çeşit yemek ve tatlısından oluşan Türkiye menüsü, ülkenin muhteşem lezzetlerini bir araya getirdi ve birbirlerinin yanına ne kadar yakıştığını gösterdi.
SOYER: HİÇBİR KÜLTÜR DİĞERİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR
Seferihisar'da başlayan ve tüm Türkiye'ye örnek olan farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren "Kültürler Buluşmasının" mimarlarından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışta yaptığı konuşmasında barış mesajları verdi. Anadolu'daki hiçbir kültür diğerinden üstün değildir diyen Soyer şunları söyledi:
"Şu sıralarda Türkiye'de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Biz biliyoruz ki bu topraklarda barış, imzalanan belgelerle, paketlerle gelmeyecek. Barış, köklerimizden gelen bir arada yaşama kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmamızla ve barış için emeklerimizi birleştirmemizle mümkün olacaktır. Biz Seferihisar'da her yıl farklı kültürlerin zenginliklerini keşfediyoruz. ve her keşif bir arada yaşama kültürümüzü geliştirerek barışın köklerini güçlendiriyor. Umuyoruz ki tüm Türkiye'ye örnek olur"
İLK GECE SAHNE TOKATLILARDA
Açılış konuşmalarının ardından ilk gecenin sahibi olan Tokatlılar sahneyi devraldı. Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bazan'ın hoş geldiniz konuşmasının ardından yerel sanatçı Erol Temel gece için hazırladığı türküleri seslendirdi. Gecede İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Egepol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır ve Tokat Almus Ormandibi Belediye Başkanı Alaattin Dikmen birer konuşma yaptı. Tokatlı öğrenci Dilek Gürbüz'ün şiir okuduğu gecede Seferihisar'da yaşayan Tokatlı Aysun Ünlü tarafından hazırlanan pasta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dernek başkanları ve misafirler tarafından kesildi. Halk oyunları gösterisi ve Cüneyt Demir'in halk müziği konseriyle gece tamamlandı.
Seferihisar Kültürler Buluşması 22 Eylül Pazar akşamı Ahıska Türkleri gecesiyle devam edecek. Etkinlikte sırasıyla Afyonkarahisarlılar, Karadenizliler, Doğu ve Güneydoğu Anadolular ve Yozgatlılar her bir geceye ev sahipliği yapacak.
 
Editör: Haber Merkezi