SEÇİM HAZIRLIKLARI…

Ak Parti ve MHP’den yeni aday adayları belli olmaya başladı.

Ak Parti’den Sandıklı Belediye Meclis Üyesi Dr.Mustafa Işık aday olacağını açıkladı.

Eski belediye başkanı İsmail Elibol MHP’den ilk aday adaylığını açıklayan kişi.

Afyon merkezde işadamı Hüseyin Özharputlu MHP’den seçime katılacağını duyurdu.

Dinar’lı, Prof. Ramazan Baştürk’ün Ak Parti’den aday olmayı düşündüğü ve Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve Evciler’de nabız yokladığı biliniyor.

Dinar’lı, Antakya Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, 10 Şubat’tan önce aday olmak için istifa edeceğini söyledi.

Daha çok aday adayı çıkacak…

Bürokrat olup istifa edecekler için,”işaret almadan istifa etmeyin” gibi bir öneride bulunulduğu ifade ediliyor. Zira istifa edip seçilemeyenlerin görevlerine iadelerinde sıkıntılar çıktığı biliniyor..

Afyon merkezden Fazıl Şenel, Sandıklı bölgesinden Zekeriya Aslan, Osman Akbaş, Dinar bölgesinden Mustafa Tarlacı, Afyon Bayat merkezden Kemal Cirit, Bolvadin bölgesinden Akif Özkaldı, Süleyman Necati Akçeşme gibi daha birçok bürokrat işaret bekliyor.

Bu arada…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, İzmir’den aday gösterileceği iddiaları yoğunluk kazandı. Zayıf ihtimalde olsa, siyasette ne olacağı listeler açıklanıncaya kadar belli olmaz. İzmir’de oy potansiyelini çoğaltmak isteyen Ak Parti, İzmir’de büyük nüfusa sahip Afyonluların tam desteğini alabilmek için Bakan Beyi İzmir’den aday gösterir mi? Olabilir, gösterebilir… Sürpriz sayılmaz…

Afyon merkez siyasetinin bu dönem merkez adaylarını ilk sıraya koymak için çaba harcayacağı ve ısrarcı olacağı biliniyor.

Genel merkezde milletvekili adayı gösterilebilecek kişiler için isim havuzu oluşturuluyor…

Akademik bir heyetin kentlerde vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, kanaat önderleri ve mahalli idarecilerin görüşünü almaya başlayacağı biliniyor.

İllerde potansiyel aday adaylarının özgeçmişleri, kişisel özellikleri, halktaki karşılıkları, markaları, yönetme becerileri, potansiyelleri de araştırılacak.

İlaveten bilimsel anketler, akademisyen raporları, teşkilat temayül yoklamalarıyla, belediye başkanlarının/il başkanının görüşleri ve sonrasında ise Genel merkezdeki komisyonlardaki mülakatlarla aday belli olacak…

Sonuçta kararı genel merkez verecek…

Parti tüzüğünde belirtilen şartları taşıyan herkes aday adayı olabiliyor ama: adaylık yukarıdaki bahsettiğim süzgeçten geçtikten sonra kesinleşiyor…

Ak Parti bu dönem çok titiz bir çalışma içersinde.

 Aday adayı olacaklara duyurulur.