SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ…

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77.yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir. Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak İstiklal mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk, sağladığı birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i ülkemize armağan etmiştir

Eşsiz bir devlet adamı ve lider olarak Atatürk, yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atarak bir inkılap hareketi başlatmış ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Türk milletine, çağdaş uygarlık düzeyine erişmeyi, hatta bu düzeyi aşmayı hedef gösteren Atatürk’ün aziz mirasına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır.

Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir" diyen Çakacak, "Hukukun üstünlüğünü sağlamış, insan haklarına saygıya dayalı birinci sınıf demokrasi olmayı başarmış Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün işaret ettiği dünyanın en güçlü devletleri arasına girme hedefi için hızlı adımlarla koşmakta, siyasal sistemi, dinamik ekonomisi, iç ve dış politikadaki barışçıl tutumu ve güçlü ordusuyla çok büyük bir ülke olarak göz kamaştırmaktadır.

10 Kasımlar, Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günüdür. Bu duygularla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulusumuzun ışık kaynağı, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde bir kere daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz…

Editör: Haber Merkezi