Savunma Sanayi İle Bölge Firmaları Buluşuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla 16 Ocak 2020 tarihinde Manisa Anemon Otelde“ZAFER Savunma Sanayii Zirvesi ve Tedarikçi Buluşmaları”etkinliği düzenlendi.

Manisa Valisi Sayın Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirilen organizasyona MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz’un yanı sıra birçok kurum yetkilisi ile başta Manisa olmak üzere Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden çok sayıda firma katılım sağladı.

“ZAFER Savunma Sanayii Zirvesi ve Tedarikçi Buluşmaları” etkinliğinde Savunma Ana Sanayiinin önde gelen aktörleri olan Havelsan A.Ş., İşbir Elektrik, TAİ Tusaş, TEİ Tusaş, BMC, FNSS, Otokar, STM, Vestel Savunma Sanayi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Saha İstanbul yer aldı.

ZAFER Savunma Sanayii Zirvesi ve Tedarikçi Buluşmalarıetkinliğinin amacı, ülkemizdeki büyük savunma sanayi firmaları ile başta Manisa’daki potansiyel tedarikçiler olmak üzere TR33 Bölgesi illerinde faaliyet gösteren ve sektöre ürün verme potansiyeli bulunan firmaları bir araya getirmekti.

Etkinlik Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Veli Oğuz’un ve Manisa Valisi Sayın Ahmet Deniz’in protokol konuşmaları ile başladı.“Dijitalleşen Dünyada Savunma Sanayi” konulu ilk panel MCBÜ’denProf. Dr. Hüseyin Aktaş moderatörlüğünde STM ThinkTech Koordinatörü Alpaslan Erdoğan, TEKSAV A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Özkan, TAİ Tusaş Yazılım Tasarım Uzmanı İbrahim Ardıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Akabinde Prof. Dr. İskender Gökalp “Savunma Sanayiinde Millileşme” konulu konferans verdi. MCBÜ’den Prof. Dr. Mahmut Karğınmoderatörlüğünü yaptığı “Savunma Sanayi Ekosisteminde Yerli Tedarik Zincirinin Yeri”konulu ikinci panele ise İşbir Genel Müdürü Burhan Özgür, BMC Grup Satın Alma Direktörü Aslan Cep, FNSS Kıdemli Satın Alma Lideri Mehmet Tabak ve Havelsanİşekosistemi Yönetimi Müdürü Yavuz Ekinci katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında ayrıca TR33 Bölgesinde faaliyet gösteren ana sanayici firmaların tedarik zincirine giriş yapması için fırsat oluşturacak 250’den fazla birebir iş görüşmesiyapıldı.

Editör: Haber Merkezi