“SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAMAK LAZIM”
 
Siyaset akademisinde kursiyerlere ‘Tecrübe paylaşımı ve bilgi birikimi’ konusunda ders anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a yönelik yapılan eleştirilere cevap veren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Sapla samanı karıştırmamak lazım ve bunları ayırmak lazım. Herkesin ayrı bir branşı var ve branşı üzerinden danışmanlık yapabilir. Bu tür eleştiriler ucuz kasaba siyasetidir” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantıları devam ediyor. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte basın toplantısında parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öncelikle parti çalışmalarından bahseden İl Başkanı Yurdunuseven, “Öncelikle Muharrem ayının mübarek olmasını, tüm dünyada zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Ayrıca 21 Ekim Dünya Gazeteciler günü ve tüm gazetecilerimizin gününü kutluyoruz. Biliyorsunuz takvim-i vekayi gazetesinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 21 Ekim gazetecilerimizin bayramıdır. Aynı zamanda 19 Ekim muhtarlar günüdür. Muhtarlara önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızda muhtarlarımızı kendisi kabul ediyor. Muhtarlar bana göre o mahallenin Cumhurbaşkanı’dır. Geçtiğimiz hafta başlayan siyaset akademimiz devam ediyor. STK’lara yönelik istişare ve değerlendirme toplantılarımız devam ediyor. İl Başkanlığı olarak 72. İl Danışma Meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Danışma meclisimize vekillerimizde katıldı. Verimli ve başarılı bir toplantı oldu. TÜRMOB seçimlerinde disiplin kurulu asil üyeliğine seçilen Erdal Sayar’ı kutluyoruz” dedi.
 
TECRÜBESİNİ VE BİLGİSİNİ PAYLAŞTI
Siyaset akademisinde ders veren akademisyenlerle ilgili eleştirilerde bulunan bir siyasi partinin milletvekili ve il başkanına tepki gösteren Yurdunuseven açıklamasına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz hafta bir siyasi partinin milletvekili ve il başkanının, partimizin tertip ettiği siyaset akademisi ile ilgili bir eleştirisi oldu. Ben tabi öncelikle kimseyi savunma anlamında değil, kimsenin adına sözcülük yapmamak anlamında sadece partimize gelen eleştiri nedeniyle bu siyaset akademisi ile ilgili birkaç bir şey söylemek istiyorum. Siyaset akademisi sizlerin de bildiği gibi akademik bir çalışmadır. Adı üzerinde siyaset akademisidir. Bu çalışmayı yapacak olanlarda akademisyen insanlardır. Dolayısıyla siyaset akademisinin ilimizdeki ilk programında bizzat Genel Merkezimizden gelen talimat ile Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak Bey ile görüştük ve kendisi de kabul etti. ‘Tecrübe paylaşımı ve bilgi birikimi’ konusunda Sayın Rektörümüz bilgiler verdi. Ayrıca üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaştı. Burada hiçbir kelimesinde dahi ne AK Parti ne de AK Parti’nin siyaseti geçmiştir. Sadece hocamız ‘tecrübe paylaşımı ve bilgi birimi’ ile ilgili bir konuşma yaptı.”
 
NİYE KENDİLERİNE BAKMIYORLAR
Siyaset akademisine söz edenlerin öncelikle kendi siyasi partilerine bakması gerektiğini söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, “Daha önce ifade ettiğim gibi bu faaliyetin adı siyaset akademisidir. Bu akademide mutlaka akademisyenlerde ders verecek. Geçtiğimiz hafta da bir akademisyen hocamız ders verdi. Akademisyenler gelip AK Parti’nin siyasetini anlatmıyorlar. Konuları neyse onları anlatıyorlar. Hocalarımız kendi branşları ile ilgili sunumlar yaparak ders veriyorlar. Özellikle bu siyasi partinin il başkanı ve milletvekiline şunu söylemek istiyorum; Bundan önce hatırlarsınız hem akademisyenlik yaparak, parti meclis üyesi olan birkaç isim var. Bunlar Selin Sayek Böke, Gaye Usluer, Zeki Kılıçaslan. Bu akademisyenler parti içerisine bizzat girdiğinde niye onları eleştirmiyorlar. Niye partide siyaset yapan bir akademisyen var demiyorlar. Biz siyaset akademisi derslerimizde kendi misyonumuzu ayrı anlatıyoruz. Diğer konuları ayrı anlatıyoruz” diye konuştu.
 
HÜKÜMETİMİZİ VE CUMHURBAŞKANIMIZI ELEŞTİRİRKEN NEDEN SES ÇIKARMADILAR
“1100 akademisyenin sivil oluşum adı altında hükümeti ve Cumhurbaşkanını eleştiren bildiri yayınlamasına neden tepki göstermediniz” diyerek siyaset akademisine tepki gösteren milletvekili ve il başkanına tepkisini dile getiren Yurdunuseven, sap ile samanı karıştırmamalarını söyledi. Yurdunuseven, “Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul, öğretim üyesidir. Hem öğretim üyeliği yaparken bizzat genel başkanın danışmanı. Niye bu insana sen git danışmanlık yapma akademisyenliğini yap denilmiyor. Bizim partimizde de danışmanlar var. Bunlar farklı şeyler. Sapla samanı karıştırmamak lazım ve bunları ayırmak lazım. Herkesin ayrı bir uzmanlık var ve uzmanlığı üzerinden danışmanlık yapabilir. Bu tür eleştiriler ucuz kasaba siyasetidir. Sayın rektörümüzden sayın milletvekili ve il başkanının bu konuda özür dilemesini talep edeceğim. Bildiğiniz gibi 1100 tane akademisyen sivil oluşum altında hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza eleştiriler yapan bildiri yayınlamışlardı. Niye o zaman sayın milletvekili ve il başkanı ‘siyaseti siyasetçiler yapsın. Siz akademisyensiniz. Siz hükümeti ve Cumhurbaşkanını eleştirmezsiniz’ demediler. Çünkü orada hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza hakaretler ediliyordu ve hoşlarına gidiyordu. O zaman niye şuan ki bulundukları gibi akademisyenlere tepki göstermediler. Ama Prof. Dr. Mustafa Solak bir akademisyen olarak, üzerine basarak söylüyorum, rektör olarak değil, akademisyen olarak ders vermiştir. Israrla söylüyorum sap ile samanı karıştırmayın” dedi. İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi