SANDIKLI’DAN HABER VAR..

Bugün iki konudan bahsedeceğiz, Fen lisesi ve Fetö soruşturmasında ifade verenler..
******
Bilindiği gibi Fen Liseleri, başarılı öğrencilerin tercih ettiği ve en iyi eğitimi veren okul olarak kabul edilir.
Sandıklı Fen Lisesi, eski milletvekili Zekeriya Aslan ve Sait Açba’nın ısrarlı talepleriyle dönemin Başbakanı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türk Telekom’a yaptırılan ve ilçeye armağan edilen, bir eğitim kurumudur...
Ancak, gözde bir okul olması gereken Türk Telekom Fen Lisesi ile ilgili  tatsız iddialar var..
Okul müdürü Osman Ulusoy, öğrencisi kalmadığı için kapatılan Zafer İlköğretim okul müdürü, öğretmendir. Daha sonra Beden Eğitimi bölümüne geçip liselerde beden eğitimi dersleri verirken nasıl olduysa Fen Lisesi müdürü olmuştur..
İddiaya göre; 17/25 Aralıktan önce Fetö’cülerin toplantılarına katıldığı ve eğitim mütevellisi olduğu söylenmektedir.
Okul ve pansiyonun fiziki yapısında önemli eksiklikler olduğu, duvarlarda çatlak bulunduğu, ısıcam olmadığı için pencerelerden soğuk girdiği, kaloriferlerin sık sık arıza yaptığı, peteklerden su aktığı, öğlen yemekleri arttığında ısıtılıp akşam tekrar verildiği gibi iddiaların yanı sıra, okulda branş öğretmenlerinin eksik olduğunu, üniversite sınavına girecek öğrenciler açısında da yeterli öğrenim alınamadığı ifade edilmektedir..
Öğrenciler ve velileri; okulun idari ve eğitim yapısıyla birlikte fiziki şartlarının da,  iyileştirmesinde ısrarlılar..
Öte yandan;
Sandıklı Belediyesinden Milli Eğitime geçen işçilerden Hasan Yıldırım, müdür Ulusoy’un eniştesidir. Aynı şekilde gelenler hizmetli kadrosunda çalışırken enişte yazı işlerine bakan memur yapılmış ancak Fetö soruşturması kapsamında ihraç edilmiş!..   
Fen lisesi veri kontrol memuru ayrıca lisenin okul aile birliğinin 3 yıldır başkanlığını yapan Yusuf şahin.. Kardeşi serbest muhasebeci Ahmet Şahin, ortağı olduğu söylenen Fetö soruşturmasında tutuklu muhasebeci Fatih Coşkun ile yine Fetö soruşturmasında tutuklu Bahadır Ay ile birlikte Ömer Turhan  üzerine yemek şirketi kurup fen lisesi yemek ihalesini aldıkları ve  ihale dosyalarını hazırlayan memurun Yusuf Şahin olduğu iddiası var..
Okul başmüdür yardımcısı Muhammed Özsoy’un odasından hiç çıkmadığı, idare ve öğrenci işleriyle ilgilenmediği iddiası var..
Diğer taraftan;
Okulun internet sayfası ile hiç ilgilenen olmadığı, güncelleme yapılmadığı, Fetö soruşturma kapsamında ihraç edilen İngilizce öğretmeni M.Ali Ciğerci’nin, Kimya öğretmeni Ömer Şengün’ün, tutuklu din öğretmeni Abdurrahman Arslan ve okul müdürünün eniştesi işçi memur kadrosunda iken ihraç edilen Hasan Yılmaz’ın okul internet sayfasında biyografileri ve fotoğraflarının halen durduğu yadırganmaktadır..
Ayrıca;
Okul servisi bir otobüse 70 ila 80 öğrencinin bindirildiği, dolayısıyla can güvenliğinin olmadığı, kanuna ve usule aykırı taşıma sorunu defalarca okul aile birliğine okul idaresine bildirilmesine rağmen, çözüm bulunmadığı iddia edilmekte..
Bize aktarılan iddialar bunlar..
Okul müdürü veya yetkili her kimse cevaplamasını bekliyoruz..
Devlet her türlü imkanı sağlıyor, idareciler gereğini yapamıyorsa, layıkıyla yapacaklar elbet bulunacaktır..

FETÖ’DEN İFADE VERENLER…

Hatırlatmakta fayda var;
Bu köşede Fetö’cülerle ilgili yazdıklarımızdan dolayı çevreye verdiğimiz zarar olduysa; bundan pişman ve üzgün değiliz..
Çünkü; Fetö darbe teşebbüsü gerçekleşmiş olsaydı ne biz köşe yazabilir ne de, siz okuyabilirdiniz..
Kimimiz toprak altında olacak, kimimiz hücrelerde işkence görecektik..
Bu nedenle vatanına ihanet eden kim olursa olsun, yargıya hesap vermeli..
Yazdıklarımızdan rahatsız olan varsa.. Hakkındaki iddiaları yargı yoluyla  çürütmeli..
Geçen hafta Sandıklı’dan 4 kişi gözaltına alındı, ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.
Bunlardan biri, tutuklu Adem Tekin’le ortak işleri olan Yusuf Aktürk idi..
Yusuf Aktürk, “Benim ismimi yazdıkları için aldılar, benim Fetö ile ilişkim hiç olmadı, ifademi alıp serbest bıraktılar..” diyor ve ismini ilk olarak biz yazdığımız için bizi suçlayan konuşmalar yapıyormuş…
Yusuf Efendi..
Öncelikle şunu belirteyim; polis ve yargı Fetö soruşturmasında çok ince detayları bile inceliyor.. Yunus Seyman’da olduğu gibi.. Onu da bıraktılar sonra tekrar alıp tutukladılar.. İfade vermekle her şey bitmiş olmuyor..
Yusuf efendi, Sandıklı’da sanayicidir ziraat aletleri imal eder ve satar..
Geçen yıl, Konya çiftçisine onlarca Ayçiçek hasat tablası satmış.. Bu tablaların hepsi arızalı çıkmış ve çalışmamış..
Çiftçi ne yapsın, verim alamadığı hasat tablalarını iade edecek. Firmaya başvurmuş.. Hasat tablaları vadeli satıldığı için firma, sözleşmeye tablanın iadesi durumunda 8 bin avro cezai şart koymuş..
Yani; çalışmayan bozuk makineyi iade edersen 8 bin avro ödeyeceksin.. Fabrika hatası olan arızanın giderilmesini istersen yine 8 bin avro ödeyeceksin!..
Konya’dan arayan çiftçi anlatıyor; “26.000 avroya vadeli aldığım makine arızalı çıktı. Fabrika hatası olmasına rağmen, arızayı düzeltmek için benden 8 bin avro daha istediler. Kabul etmedim.. İcraya verdiler, verdiğim 10 bin avro’da gitti, makine de gitti.. 16 bin avroluk senedi icraya koydular. Ocağımı batırdılar.. 26 bin avroya sattıkları makine için bana 11 bin liralık başka bir makine faturası  kestiler.. Şu anda bu firmanın sattığı Ayçiçek hasat makinelerinin hepsi arızalı, çalışmıyor. Birçok çiftçi mahkemeye müracaat etti. Diğerlerinin makineleri ya evlerinin avlusunda yada iade edebilmek için çare arıyorlar.. Dini hassasiyetleri kullanarak bizlere imanlı görünen bu adamın yaptığına bakın.. “
Bir başkası; “20 bin avro peşin 4 hasat taksitiyle 95 bin avroya bir makine aldım.. Kalan borcum için 500 bin lira değerindeki tarlamı ipotek verdim.. İlk taksitimi parça parça ödedim. Senedimi almadım. İkinci taksitte zorlanacağımı, uzatmasını istedim.. Sen misin bunu isteyen? Ödediğim senetle birlikte muacceliyet yoluyla tarlamın satışını istediler ve yok parasına tarlam da gitti, ödediğim paralarda..”
Bir diğeri; “Afyon defterdarlığına iki defa şikayette bulunduk. Ne arayan oldu ne de soran..  Defterdarın ve birçok personelin Fetö’cü olduğu ortaya çıktı.. Yoksa devletimiz, çiftçisinin mağdur olmasına göz yummazdı..”
Bunlar gibi daha bir yığın ağır iddia var..
Geçenlerde Ülfeti Köyü’nde brandalar altındaki makinelerin fotolarını yayınlamıştık. Belki bu makinalar, çalışmayan arızalı makinalardır!
Bilindiği gibi, Hüdai kaplıcalarında sera kurmak isteyen onlarca firma kuyu açma izni alabilmek için aylardır bekliyor..
Sandıklıspor’a kısa bir süreliğine başkan olan Hasan Tekin efendi kuyu açma izni aldı..
Ardından Yusuf Aktürk Sandıklıspor başkanı oldu.  Kulübe 200-300 bin lira para harcadığı söylendi.
Karşılığında kuyu açma izni aldı..
Şimdi diyeceksiniz ki; Fetö bu yazdıklarının neresinde?
Afyon Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Fetö soruşturması kapsamında ifadesini aldı mı? Aldı..
Durun, bekleyin bakalım!..

******** 

Cuma’nız mübarek olsun..