SANDIKLI’DA SEMİNER
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kontrolörlerine hizmet içi semineri başladı
 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kontrolörlerine yönelik hizmet içi semineri, Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi Hüdai Kaplıcaları Safran Hotel'de bugün başladı.

11 Mayıs'a kadar devam edecek seminerde konuşan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Başkanı Kadir Çelik, ''Kamu yönetimindeki, reformdaki gelişmelerin ve değişimlerin farkındayız. Bunun için yoğun eğitim ve seminer programları altındayız. Mesleki eğitimler, stajyerlikler sürmektedir. Eğitime ağırlık veren çağdaş bir yönetim anlayışını benimsemekteyiz” dedi.

Mahalli idareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız ise ''Kamu hizmetleri bir döngü ile yapılır. Kamu hizmeti yapacak kişi veya kuruluşlar yetki ile başlar. Bu yetki bir mahalli kaynakla desteklenir. Bu mahalli kaynak ve yetki kamu yararını hedefler. Bu hedefe varılıp varılmadığı, denetim elemanları veya kamuoyu denetlenir. Böylece bir kamu hizmetinin verilip verilmediğinin kontrolüne varılır” diye konuştu.

Sandıklı Kaymakamı Ali Candan da, seminerin Sandıklı'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ise kasaba belediyelerinin iç acıcı olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Denetim olmazsa başarı söz konusu olamaz. Denetim gelecekteki başarılar için önem arz eder. Bakanlığımız tarafından denetimle ilgili çalışmalar yapılmakta. Denetimlere bir takım yenilikler getirildi. Bu yeniliklerin artı ve eksileri oldu. Dünyada her şey değişiyor ve gelişiyor. Dünyaya göre değişimler oluyor. Siyasi partilerin hizmet anlayışına göre değişimler oluyor. Bu değişim ve gelişimlerin ortak paydası da insana hizmet içindir. Bu gelişme ve değişimleri yakından takip etmek için de bu tip çalışmaların önemi büyüktür.”

Bir dönem Sandıklı da Kaymakamlık görevinde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, seminer başladıktan sonra Sandıklı Kaymakamlığı ve belediyesini ziyaret etti.
 
Editör: Haber Merkezi