SANDIKLI’DA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI.

İlimiz Sandıklı ilçesi merkez Çay Mahallesinde 06.01.2017 tarihinde meydana gelen olayda bir vatandaşımızın saldırgan bir köpek tarafından ısırılması üzerine gerekli incelemelere başlanılmıştır. Öncelikle saldıran köpek etkisiz hale getirilerek köpekten alınan numune Konya Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderilmiş, 09.01.2017 tarihinde söz konusu Enstitü Müdürlüğünden gelen raporda sonucun pozitif olduğu bildirilmiştir.
Söz konusu rapor üzerine İlçe Hayvan Zabıta Komisyonu 10.01.2017 tarihinde toplanarak Sandıklı Merkez Mahallelerinde her türlü hayvan hareketlerini yasaklayarak karantina başlatılmıştır.
Ayrıca, İlçe Sağlık Müdürlüğünce hayvanın temas ettiği ve temas şüphesi olan vatandaşlarımıza olayın yaşandığı aynı gün yani 06.01.2017 tarihinde tedavi koruma işlemlerine başlanılmıştır. Köpeğin saldırısına maruz kalan vatandaşlarımızın aşılamaları yapılmış olup, genel sağlık durumlarında her hangi bir olumsuzluk mevcut değildir. İlçe merkezinde bulunan sahipli ve sahipsiz tüm köpekler Sandıklı Belediyesince tespit edilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner hekimlerince aşılaması yapılmaktadır.
Konuyla ilgili ilimizdeki tüm kurumlar tarafından gerekli önlemler zamanında alınmış olup, halen bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
 
                                                                                                                  Aziz YILDIRIM
                                                                                                          Afyonkarahisar Valisi
 
Editör: Haber Merkezi