SANDIKLI VE HALKI, ÖRNEK ALINMALI…

Neden mi?
Okuyunca hak vereceksiniz..
Türkiye tarihinde adına ilk defa altın para basılan bir yer Sandıklı...
İstanbul dışında Sandıklı'dan başka hiçbir bölgeye altın para basılmamış. Altın paranın Sultan II. Mahmut zamanında basıldığı "Osmanlı'nın Altınları" adlı kitapta açıkça belirtilmiş. Osmanlı'nın Rusya'ya olan dış borcunu o zamanlarda Sandıklı kendi bütçesinden ödemiş ve bunun bir karşılığı olarak da Sandıklı adına altın para basılmış.
Altın paralı ilçenin, altın kalpli insanlarının yaptığı yardımı, ülkedeki tüm il ve ilçelerin örnek almasını diliyorum..
Sandıklı halkının Türkiye tarihine altın harflerle yazdırdığı onur ve gurur dolu, vatanseverlik örneği daha..
Kurtuluş savaşı zamanında, tahminen 1925 yıllarında Türk Hava Kurumu'nun "Kendi Uçağını Kendin Al" kampanyasına katılan Sandıklı, 1926 yılında ve 1927 yılında birer tane uçak üreterek "Sandıklı Uçağı" adını vermiş. Bu ürettiği uçakları da Türk Hava Kurumu'na hediye etmiş ve Sandıklı’nın adı tarihe yine altın harflerle yazılmıştır…
Dahası var..
Dün, Sandıklı Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın Halep’e gönderdiği 23 TIR yardım malzemesiyle, Sandıklı yeni bir rekor kırmış ve halkının yardımseverliği ile örnek olmuştur.
2015 yılında Bayırbucak Türkmenleri’ne yaptığı 12 TIR yardım malzemesiyle çoğu büyükşehirlerin önünde yer almıştır..
Müslüman din kardeşlerimize yardım organizasyonlarında maddi manevi yardımlarını esirgemeyen cefakar-vefakar Sandıklı halkını ve bu yardımların toplanıp gönderilmesine vesile olanların yürekten kutlanması gerekir..
Sandıklı örnektir.. Neden mi?
2 milyon 850 bin nüfuslu Bursa 15 TIR, Amasya 10 TIR, Nazilli 5 TIR, 1 milyon nüfuslu Mersin 12 TIR, Sivas 9 TIR, Sarıyer 14 TIR, Sakarya tüm ilçeleriyle 20 TIR, Balıkesir 23 TIR, Denizli 15 TIR, Uşak 4 TIR, Ödemiş 1 TIR, Adıyaman 4 TIR, Erzincan 5 TIR Sinop 3 TIR, Nevşehir 11 TIR..
Sandıklı dün 23 TIR’ı dualarla gönderdi, bugün 1 TIR daha yola çıkıyor..
Ekonominin zor günlerinde;
Sandıklı’nın neden örnek alınması gerektiğini anlatabildim mi?
Ekonomisiyle, nüfusuyla Sandıklı’dan 8 kat daha büyük olan Afyon merkez..
Diğer 17 ilçe yöneticileri ve yardımsever halkı nerelerdesiniz?
Sandıklı’yı örnek almalısınız, örnek…
Ben; Sandıklı halkını ve organizasyonu yapanları can-ı yürekten kutluyor, Allah razı olsun diyorum..