SANDIKLI FATİHLERİ KOLKOLA
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’la, eski Belediye Başkanı Mustafa Özpınar’ın samimi pozları, görenleri şaşırttı.
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, yaptığı açıklamalarda,” Bugün belediyenin zor durumda olmasının başlıca nedeni geçmiş dönemden kalan 33 trilyon liralık borçtur. Bu borcun 10 trilyonu sigorta borcu olup bizden defaten ödenmesi talep edilmektedir. Vergi, sigorta borçları ile iller bankasına olan borçtan dolayı gelirlerimiz ipotek altındadır. Borç kesintilerinden dolayı 650 milyar katkı payı almamız gereken iller bankasından gelen miktar 17 milyara düşmüştür.” demesine rağmen hiçbir şey olmamış gibi, suçladığı eski başkan Mustafa Özpınar’la samimi poz vermesi şaşkınlıkla karşılandı.
Başkan Elibol, geçen dönemde alınan kredilerin, yapılan yatırımların çok üzerinde olduğunu, elinde birçok şaibeli dosya olduğunu “her hafta bir dosya açıklamaya kalksak seçime kadar bitiremeyiz.” Şeklindeki ifadesiyle, suçlamalarda bulunmuş, ancak geçen hafta ortaya bir dosya koymamıştı.
Mustafa Özpınar hakkında “üç yıl önce verecek zekat parası olmadığını ifade etmesine rağmen, bugün 70 civarında daireye nasıl sahip olabildiği” iddiaları ayyuka çıkmışken, gözler Başkan Elibol’un “elimde” dediği dosyalara çevrilmişti.
Başkan Elibol açıklama yaptığında “neden bu dosyaları ortaya çıkarmakta üç yıl beklediniz” sorusuna “bazı dosyalar elimize yeni geçti” demesi dikkat çekmişti.
Başkan Elibol’a belediyeden çıkarılmış olduğu anlaşılan bu dosyaları kimin veya kimleri verdiği merak konusu olmuştu.
İddialara göre, suçlanan bir meclis üyesi lehinde ifade veren 14 üst düzey yöneticinin ifadeleri dosyalan çıkartılarak alındığı ve bu lehte ifadeleri alanın da bu dönem belediye başkan vekilliği yapan şahıs olduğu öne sürülmüştü.
Esas önemli olan; Ak Parti ilçe yönetimini ve eski encümen üyelerini zan altında bırakmaya yönelik dosyaların Mustafa Özpınar tarafından Başkan Elibol’a verildiği iddiasıydı.
Mustafa Özpınar’ın başkanlığı döneminde şikayetçi olduğu personeli daha sonra mahkemeye giderek akladığı da biliniyordu.
Mustafa Özpınar’ın başkanlığı döneminde, belediye ile iş yapmadığı halde bir dostuna sahte iş bitirme belgesi düzenlediği de, kamuoyunun büyük ölçüde dikkatini çekmişti.
Bir partili”Dikkatleri dağıtmak isteyen Mustafa Özpınar, kendisini kurtarmak için yakın çalışma arkadaşlarını zan altında bırakacak hareketler içinde olduğu açıktır. Üçyıl önceki mal varlığı ile bugünkü mal varlığı arasında dağlar kadar fark vardır. Ayrıca inşaat yaptığı için belediye ile sıkı irtibat içindedir. Ak Parti’ye seçim kaybettiren Özpınar’ın partide üye olarak bile kalması, partiye zarar vermektedir. Elibol haklı olarak eline geçen fırsatı değerlendirecektir. Ancak Mustafa Özpınar hakkında olan dosyaları da açıklamalı ve vatandaş gerçekleri görmelidir.” Dedi.
Başkan Elibol’un, uzun süredir öne sürdüğü 33 trilyonluk borç iddialarına dönemin belediye başkanı Mustafa Özpınar’ın cevap vermemesi de dikkat çekti.
Mustafa Özpınar’ın yakın tarihte partiden istifa etmesinin beklendiği, aksi takdirde partiden ihraç yollarının deneneceği öne sürüldü. 
 
Editör: Haber Merkezi