Sanal Öğretmen projesi Ankara yolcusu

Afyonkarahisar merkeze bağlı Kasımpaşa İlköğretim okulu öğretmenlerinden Mehmet Gelişgen’in geliştirdiği internet ortamı üzerinden matematik dersi verdiği uzaktan eğitim projesi, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği yenilikler yarışmasına katılacak.
Web Tabanlı İnteraktif Matematik Öğretimi isimli projeyi bir yıldır kullandığını söyleyen Mehmet Gelişken, şunları söyledi:
''Ben bu projeye geçtiğimiz eğitim yılı başında başladım. 8. Sınıf öğrencilerine yönelik başladığım projede ders saatlerini yüzde 25 arttırdığımızda gördük ki öğrencilerimizin başarısı yaklaşık yüzde 14 artıyor. Bunu ilk önce okulumuzun 10 öğrencisiyle başlattık. Son durumda ise Türkiye’nin bir çok ilinden 120 öğrencimiz kullanmaya başladı. Ben haftanın belli saatlerinde bilgisayarımın başına geçiyorum, sanal konferans türü bir programı kullanarak öğrencilerimizle karşılıklı görüntülü sesli ders işliyoruz. Şimdi de bu projeyi Ankara’ya gönüllü ve yenilikçi öğretmenler platformuna taşıyoruz. İnşallah burada derece alarak dünya yenilikçi öğretmenler platformuna katılacağız.''
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Başkurt ise, yenilikçi öğretmenlerine çabaları için teşekkür ederken, ''Bizler gönüllük esasına göre çalışıyoruz, kar ya da çıkar amaçlı değil'' dedi.
Editör: Haber Merkezi