“Salgınla Birlikte Zor Bir Dönem Yaşadık, Lakin Yılmayacağız”

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Genişletilmiş Şube Divan Kurulu Toplantısı maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi.

Toplantıya; Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Afyonkarahisar Şube Yönetimi, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Disiplin ve Denetleme Kurulu, Kadınlar Komisyonu Başkan ve üyeleri katıldı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan:

“Salgın sürecinde bir yılı geride bıraktık. Sevdiklerimizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşadık. Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin ağabeyimiz başta olmak üzere bu süreçte yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyorum.

Her türlü olumsuzluğa, salgınla birlikte yaşadığımız zor döneme rağmen yılmadık, mücadeleye devam ediyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak, çalışmalarımızı ve gayretimizi sürdürdük. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarımızdan şube divanlarımıza kadar Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın ifadelerinde yer bulduğu haliyle “Camdan ama candan” devam ettik. Süreci sendikal mücadelemizin ve eğitim çalışanlarının lehine evirecek yol ve yöntemlerle fırsata çevirmenin gayretinde olduk.

Projelerimizi tamamladık, yenilerini hayata geçirdik.

“Bir Dilek Bir Yetim Bir Yetimhane” projemiz kapsamında Afyonkarahisar’da 32 yetimin bir hayalini/dileğini gerçekleştirdiğimiz gibi Çad’ ın baş şehri Encemine’de yapımını tamamladığımız “Erol Battal Kız Yetimhanesi’nin” açılışını Genel Sekreterimiz Sayın Latif Selvi Başkanımızla gerçekleştirerek 32 yetim kızımızın yüzlerinde tebessüm açmasına, istikbale ümitle bakmasına birlikte vesile olduk.

5.Ödüllü Kitap Okuma Yarışmamızın Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokolünü imzalayarak besmelesini çektik, geçtiğimiz hafta “Kitap Dağıtım Törenini” gerçekleştirerek bu yıl itibariyle 5 yılda toplamda 40 binin üzerinde kitabı merkez ilçede ortaokul ve liselerimizin kütüphanelerinde öğrencilerimizle buluşturduk. Milli ve manevi değerlerimizi önceleyen eserlerle hem eğitime hem geleceğimize kıymetli bir katkı sunma imkanı bulduk. Göz bebeğimiz olarak ifade ettiğimiz Ödüllü Kitap Okuma Yarışmamız gelenekselleşme yolunda marka bir projeye dönüşmüş durumda.

Göreve geldiğimiz günden bugüne 20 bin kilometrenin üzerinde yol kat ederek yüzlerce eğitim kurumumuzda binlerce eğitim çalışanı kardeşimizi ziyaret ettik, durmaksızın alanda, sahada olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman:

“Eğitim Bir-Sen olarak özlük ve özgürlük mücadelemizin yanında aynı zamanda bir vefa hareketiyiz. Pandemi sürecinde oluşturulan vefa gruplarında bizim arkadaşlarımız gönüllü olarak ön saflarda görev almışlardır. Bizler dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanında zalimlerin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz’da destan yazan bir teşkilatız. Eli böğründe kalıp sonradan hikâye yazan bir teşkilat olmadık. Bankamatiğe ve markete koşanlara inat, vatanı 1 dolara satanlara karşı, bu bir vatan savunmasıdır dedik ve sokaklara çıkarak direnişe öncülük ettik.

Bizler Filistinli kardeşimizin alanlarda sesi olurken, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi kucaklarken, Pakistanlı sel ve depremzede kardeşlerimize el uzatırken, Somalili ve myanmarlı ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarken, Van depreminde, Elazığ depreminde, İzmir depreminde, Samsun sel felaketinde zarar görenlere imkanlar ölçüsünde yardım ederken; insanlığa, milletimize ve kamu görevlilerine her alanda hizmet etmeyi kendimize bir görev bildik.

Afyonkarahisar teşkilatımız, Çad ‘da kız öğrenciler için yapmış oldukları yetimhane ile yetimlere sıcak bir yuva, Çad’da Su kuyusu açtırarak su ihtiyacının giderilmesi, Afyonkarahisar da kitap okuma yarışması ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya, Afyonkarahisar da yetimlerin dileklerini yerine getirerek onların mutlu olmalarını sağlamak gibi birçok projeye imza atmışlardır. Afyonkarahisar teşkilatımıza birçok konuda öncülük ettiği için teşekkür etmek istiyorum.

Sendikal birikim ve hatıraları önemsiyoruz.

Bunun bir neticesi olarak sendikal hatıralar kitabımız yayınlandı. Kitaplarımızı okuyalım ve okutalım. Bugüne kadar yaşadıklarımızı bundan sonraki süreçlerde de paylaşalım. Bizden sonraki kuşak, genç arkadaşlarımız hatıralarımızı okuyarak yeşerecekler ve nesilden nesile aktaracaklar. Geçmişte yaşananları örnek ve rehber alarak bayrağı daha ileriye taşıyacaklardır.” dedi.

Divan üyeleriyle soru cevap şeklinde devam eden toplantı, gündeme dair değerlendirmelerle nihayete erdi.

Editör: Haber Merkezi