Sakal-ı Şerif izdihamı
Afyon’un tarihi Türbe Caminde ziyarete açılan Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerifi ve toprağını görmek için izdiham yaşandı.
İkindi namazını müteakiben sakalı şerifi görmek için gelen yüzlerce vatandaş, Türbe camine akın ederken, yoğun bir kalabalık tarafından ilgi gören Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygu dolu anlar da yaşandı. Bazı vatandaşlar cep telefonuyla fotoğraf çekip o anları kaydederken, cemaat tekbirler eşliğinde Sakal-ı Şerif’i görme imkanı buldu. Ziyaretin ardından Sakalı Şerif, tekrar muhafaza için kutusunda özenle sarılarak kaldırıldı. Türbe Camii İmamları tarafından ilahiler ve dualar eşliğinde uzun kuyruklar oluşturulduğu görüldü. Cami bahçesinde saatlerce bekleyen kadınlar İkindi namazında erkeklerden sonra camiye alınmaya başladı.
Kutsal Emanetler nasıl Türkiye’ye geldi.
İslam dininde kutsal sayılan Muhammed dostlarına ve bazı peygamberlere ait eşyalar Yavuz Sultan Selim’in 1517’de Mısır’ı fethinden sonra İstanbul’a getirilmiş, bir bölümü de İslam ülkelerinden derlenmiştir. Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi’nde korunmakta ve sergilenmektedir.
 
Editör: Haber Merkezi