SAİS uygulama eğitimi atıksu arıtma tesisinde yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SAİS (Sürekli Atıksu İzleme Sistemi) Uygulama Eğitimi Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde yapıldı. Eğitime 81 ilden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

İlimizde bulunan termal bir otelde Bakanlık uzman personelleri tarafından verilen teorik eğitiminin ardından uygulama eğitimi Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirildi.

Eğitimle ilgili bilgi veren Atıksu Arıtma Birliği Müdürü Övgü Coşkun, 2012 yılından bu yana Atıksu Arıtma Tesisi çıkış yapısında bulunan sürekli atıksu izleme sisteminin, debisi 10.000 m3/gün üzerindeki atıksu arıtma tesislerinde bulunması zorunlu bir sistem olduğunu belirterek, "Tesisin çıkış suyundan 7 gün 24 saat boyunca her 5 dakikada bir otomatik olarak numune alarak gerekli analizleri yapmakta ve tesis çıkış suyunu denetliyor. 2015 yılında KOİ, AKM parametrelerinin anlık ölçümünü gerçekleştiren ilave sistem Türkiye'de ilk olarak Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde devreye alındı ve tesis kurulduğu günden bu yana çevre mevzuatına uygun olarak çalışıyor. Bu çerçevede, Bakanlık uzman personellerince tesisimizde yapılan uygulama eğitimi verimli bir şekilde gerçekleştirildi" dedi.

Editör: Haber Merkezi