Şahin,"Avukatlık, para için yapılacak bir meslek değil"

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, genç avukatların ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, avukatlık mesleğinde önceliğin para olmadığına dikkat çekti.

Afyonkarahisar Barosu'nda genç avukatlar Yasemin Niymet Ertekin ile Duygu Yıldız için ruhsat töreni düzenlendi. Ruhsat törenine Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'in yanı sıra avukatların aileleri de katıldı.

ÇOK ÇALIŞACAKLAR, GAYRET EDECEKLER

Törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, avukatlık mesleğinin zor bir görev olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Arkadaşlarımız zor bir göreve talipler. Avukatlık, para kazanma amacıyla yapılacak bir meslek değildir. Avukat arkadaşlarımız çok çalışacak ve gayret edecekler. Bu mesleğin gayesi çok para kazanmak değil. Böyle düşünüyorlarsa hemen bu yoldan vazgeçilmesi gerekir. Meşakatli, zor ve ağır sorumluluğu olan bir meslek" dedi.

AVUKATLIK BİR GÜVEN MESLEĞİ

Avukatların müvekkillik ilişkileri arttıkça sorumluluklarının da artacağına dikkat çeken Şahin, "Sırtınızdaki küfe, her aldığınız dava ile, sizinle irtibat kuran mütevekkilinizle ağırlaşacak. Avukatlık bir güven mesleği, mahrem birtakım sırlar size verilecek. Siz bu sırları ömür boyu taşıyacaksınız. Dünyada manevi tatmin düzeyi en yüksek olan mesleği seçtiler" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRLÜK EN AZİZ KAVRAM

Özgürlüğün, bu dünyadaki en önemli kavram olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Bu dünyadaki en aziz varlığımız özgürlüğümüzdür. Özgürlüğü olmayan insanların sağlıklarının da doğrudan bir anlam ifade etmediğini görüyoruz. Bir insanın hakkına ulaştığını gördüğünüzde, bu size manevi bir tatmin verecektir. Bu zevki yaşayarak bir ömür boyu yaşanabilir. Para ve pul amacıyla bu meslek yapılamaz, bir müddet sonra bu meslek yapılamaz hâle gelecektir. Sizi bu meslek tercihinizden dolayı tebrik ediyorum."

AVUKATLIK YEMİNİ ETTİLER

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin'in konuşmasının ardından ruhsatlarını alan Yasemin Niymet Ertekin ile Duygu Yıldız, Avukatlık Yemini ettiler.

Editör: Haber Merkezi