Şahin, “Kadınların geleceği ve güçlü duruşu partimizden geçer”

CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Elif Tuğba Şahin, parti binasında gerçekleşen basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Sayın MYK Üyesi Hatice Semerci,Sayın İl Başkanım,Sayın İlçe Başkanlarım,Sayın İl Gençlik Kolları Başkanım,İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, sevgili partililer ve basınımızın değerli temsilcileri;

Önceki il kadın kolları yönetiminin istifası neticesinde oluşum içindeyiz. Partiye kattıklarından ve emeklerinden dolayı Alev hanıma ve yönetimine teşekkür ederiz.

Öncelikle geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimizin, Öğretmenler günü kutlu olsun. Değerli öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmesi gerekirken;atama bekleyen binlerce öğretmenler mevcuttur. Yine düşük ücretle çalışmak durumunda kalan sözleşmeli nice öğretmenlerimiz vardır.Öğretmenlerin yaşadıkları sorunlar göz ardı edilerek,öğretmenlerimiz karamsarlığa sürülmektedir.Bu koşullarda dahi geleceğimizi inşa eden hiçbir çabadan kaçmayan fedakar öğretmenlerimize hepimiz minnettarız.

Toplunun ilerlemesi ve kalkınması kadının toplumsal hayatta rol oynamasıyla doğru orantılıdır.Nitekim kadınlar Atatürk’ün devrimleri ve cumhuriyetin getirdikleri sayesinde önemli haklar kazanmış;kız çocuklarının erkeklere eşit bir şekilde eğitim alabilmesi için çalışmalar yapılmıştır.Türk kadınları çoğu Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.Medeni Kanun sayesinde kadın,kadın olabilmenin bilincine erişebilmiştir.Tüm bu devrimler sayesinde kadın güçlenmiş ve toplumdaki yeri artmıştır.

Oysaki günümüz Türkiye’sinde kadın olmak hayatta 1-0 geriden başlamak anlamına gelmiştir.Kadın olmak devamlı bir mücadele içinde olmaktır,kendini güvende hissetmemektir,sürekli diken üstünde olmaktır. Çünkü ; her geçen gün kadınlarımız katlediliyor,gencecik kadınlar hayatlarının baharından koparıldı.Hayalleri,umutları elinden alındı.Özgecan,Şuleve diğerleri bir bir eksildi hayatımızdan.Yetmedi kadınlar tacize uğradı,mobbinge uğradı.Suç hep kadında arandı.Ayrımcılık yaşadılar,zorbalığa maruz kaldılar.Fiziki,ekonomik,psikplojik şiddete uğradılar.Erkeklerden daha az ücretle çalışmaya zorlandılar.Hep erkeklerin bir adım gerisinde yaşamaya zorlandılar.Bunların tek sorumlusu AKP iktidarıdır.

‘’Ben zaten kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum.’’ Dediler.

‘’Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün,anası ölsün.’’ Dediler.

‘’Evdeki işler yetmiyor mu?’’Denildi.

‘’Kızlar okuyunca erkekleri evlenecek kız bulunuyor,kadınlarr iş aradığı için işsizlik yüksek’’ dahi denildi.

Bu cümleleri söyleyen AKP zihniyeti Türk kadınını bu hale getirmiştir,bunları reva görmüştür.

Her geçen güne kadın cinayetiyle başladığımız şu günlerde bile İstanbul Sözleşmesine karşı çıkılmaktadır.Buzihniyet kadını susturmak isteyen erkeğe bağlı hale getirmek isteyen,kadını açıkça eşya yerine koyan zihniyettir.Kadınların korunması için İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa doğru bir şekilde uygulanmalıdır.

Kadınların geleceği ve güçlü duruşu onlara en iyi değeri verecek olan CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nden geçer.Kadınların dimdik şekilde durabilmesi ve toplumsal hayatın her alanında hak ettikleri yeri alabilmeleri için gece gündüz demeden mücadele edeceğiz.CHP Afyon Kadın Kolları olarak tüm kadınlarımızın yanındayız.Kız kardeşlerimiz hiçbir zaman çaresiz kalmayacak,yalnız yürümeyecek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda Altıok’un izinde hep birlikte yürüyeceğiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi