Şahin, “Kadın Baro Başkanı olsun isterdim”

Afyonkarahisar Baro Başkanı ve Başkan Adayı Turgay Şahin, baro seçimleri öncesinde basın mensuplarına adaylığı ile alakalı açıklamalarda bulundu. Şahin açıklamasında, bugüne kadar basının hep baronun yanında olduğunun altını çizdi.
Baro Başkanı Turgay Şahin, adaylığı ve yapılacak projeler hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, daha önce aday olmayacağını söylemesine rağmen neden aday olduğunu açıkladı.

Afyonkarahisar Baro Başkanı ve yeniden baronun başkan adayı olan Avukat Turgay Şahin, basın toplantısında konuştu. Şahin’in özetle toplantıda söylediklerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

“Aday olmayacağım demiştiniz ne oldu da aday oldunuz?” sorusuna yanıt veren Şahin, şöyle konuştu:

KADIN BARO BAŞKAN ADAYI OLSUN İSTEDİM, OLMADI

Haklısınız, aslında baro hizmet binasını açıp bu görevi bırakmayı düşünüyordum. Düşünmüyorum dedim. Bir hedefim vardı. Bir hayalim vardı. Kadın meslektaşlarım benim yönetimlerimde yer almıştı. Şu anda 10 üyemizin 4’ü kadın. Geçtiğimiz dönemlerde birlikte çalıştığımız kadın arkadaşlarımıza aday olun dedim. Destek vereceğimi söyledim. Ama olmadı. Ama ilerleyen zamanlarda Afyon barosunda kadın meslektaşımızı baro başkanı olarak göreceğiz.

SESSİZ BİR GEMİ GİBİ BAŞKAN ADAYSIZ SEÇİME GİDİLİYORDU

Böyle bir düşüncemiz vardı. 15 gün kaldı. Ne bizden ekip arkadaşlarımızdan ses çıktı ne de karşı taraftan bir ses çıktı. Adeta bir sessiz gemi gibi baro, başkan adayı olmayan bir seçime doğru gidiyordu. Bu konuda ciddiydim. Hatta bu hafta tatildeydim. Biletlerimi bile almıştım.

DEĞİŞİMİN BİR CAZİBESİ VAR

Önceki dönemdeki liste olayına da değinen Şahin, “Ben eski çalışma arkadaşlarımla çalıştım. Listemiz bütünüyle yenilenmedi. Karşı taraf tamamen yeni biz ise tamamen eski. Değişimin bir cazibesi var.

BU HAFTA TATİLDEYDİM, BİLETLERİMİ BİLE ALMIŞTIM

Şahin, “Bu hafta tatildeydim. Biletlerimi bile almıştım” diye aday olmama konusunda ciddi olduğunu ancak aday çıkmamasından dolayı aday olduğunu söyledi.

Şahin, istişare sonucunda doğan bir listeyle yeniden aday olduğunu söyledi.

Şahin yaptığı açıklamada, vatandaşın sesi olan bir mesleği icra ettiklerini belirterek, bu toplantıda kadroyu tanıtmak için gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Şahin, “Bugüne dek basın hep baromuzun yanında oldu. Biz savunma hakkını sizde haber alma hakkını savunuyorsunuz. Siz olmadan bizim görev yapmamız mümkün değil. Bizler vatandaşın sesi olan bir mesleği icra ediyoruz. Sizlerde tüm dünyaya tüm mekanlarda bu sesi yükseltiyorsunuz. Sesimiz ve nefesimiz hiç eksilmesin. Bu toplantıda yarın genel kurulumuz olacak. Bu yüzden kadromuzu tanıtmak adına bir araya geldik. Sosyal medyadan hedeflerimizi anlatmıştık. Bunlar meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyuruldu. Cumhurbaşkanlığından başka yıllardır birçok alanda baro başkanlığında görevde bulunduk. Mümtaz bey birçok şey öğrendiğim biridir. Biz doğrudan yargı mensubu sayılıyoruz. Bu anlamda hukuki talepleri şikayetleri iletmek adına iyi bir fırsat. Bu sebeple sizlerle birlikte sahada birlikte olduk. Genellikle aynı tarafta olduk. Ses ve nefes olduk. Bugüne denk olan desteklerinizden ötürü müteşekkiriz. Bu kez yenilenmiş bir kadro ve gençlerle oluşan bir ekiple buradayız. İnşallah rabbim bizi utandırmasın. Hukuka ve adalete hizmet etmek için yola çıktık. Vatandaşın savunma hakkını hayata geçirmek için buradayız. Pazartesi seçimden sonra inşallah daha enerjik yenilenmiş olarak yolumuza devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yenilik ruhundan kopmadan eksilmeden yeni ufuklara heyecanla devam etmek niyetindeyiz. Her zaman olduğu gibi siz basın mensuplarıyla bu çetin yolu yürümek istiyoruz. Katıldığınız için hepinize teker teker teşekkür ediyorum”

TOPLANTIDA DİĞER ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR ŞÖYLE:

-Basının özgür yüzü ile hukukun özgür yüzü derin bir iş birliği içinde olmalı.

-Sesimiz ve nefesimiz eksilmesin.

-Pazar günü seçim var.

-Yönetim kurulu tamamen yenilendi.

-Adalete hizmet verecek bir ekip oluşturmak istedik.

-Adalete ve hukuka hizmet etmek için yola çıktık.

-100 kadar avukatımızın ofisi hiç yok. Avukat sayılarının sayısı hızla artıyor. Birçok arkadaşımız evinden bu şartlarda mesleğini icra etmeye çalışıyor. Meslektaşlarımızın hayal kırıklığını en iyi ben biliyorum.

-Bugün avukatların ev ve iş yeri sahibi olması bir hayal.

-Pek çok vatandaş masraflar yüzünden haklarından vazgeçiyor.

Baroda genel kurul 1-2 Ekim’de gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi