Şahin, “2 yıl benim açından hayal kırıklığı oldu”

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Avukatların çözüm bekleyen sorunları olduğunu söyleyerek, “Bu geçen iki yılda benim açımdan hayal kırıklığı oldu” dedi.

Hafta sonu yapılan Afyonkarahisar Baro Başkanlığı seçimlerinin ardından yeniden güven tazeleyen Av. Turgay Şahin, Avukatların içinde bulunduğu sıkıntıları anlattı.
Avukatların çözüm bekleyen sorunlarının uzun zamandır olduğunu söyleyen Şahin, bu sorunların 20 yıldır devam ettiğini ifade etti.
Geçen 2 yıl süre zarfında hayal kırıklığı yaşadığını belirten Şahin sözlerine şöyle devam etti; “Geçen iki yıla baktığımda, Ankara’da yapılan toplantılarda 20 yıldır aynı konuları konuşuyoruz. Ben burada meslektaşlarımın yanındayım ve adalet hizmetlerinde avukatlarımızın paralı olmasına karşıyız. Ancak fiyatlarda düşüş yaşandı” dedi.
Baroların birçok yer için insanların siyasi hedefleri için bir atlama taşı olduğunu söyleyen Şahin; “Ben derdi sıkıntısı olan Baro Başkanları kimse onların yanında olmaya çalıştım. Biz siyasi kamplaşma içerisinde değiliz bizi de ilgilendirmiyor. Bu dönemde hedefi genişletmek yerine bir iki tane ana konu başlığı belirleyip bunlar üzerinde yoğunlaşıp çözmektir. Avukatlar için Yeşil pasaport verilmesi hakkında bakanlıkla konuşulduğunda, bekleyin yeşil pasaport verilecek denildi. Ancak bu yeşil pasaportlar sadece Baro Başkanlarına verilirse ben kabul etmem ” diye konuştu.
Karşılıklı konuşmak için meslekleri kesişen kişiler olarak gazetecilerle bir araya gelerek sorunları konuşulmasının gerektiğini ifade eden Şahin, “Yeni anayasa hazırlanıyor ve tatbikî Afyonkarahisarlı gazetecilerinde sorunları vardır. Bunları bir toplantı ayarlayarak konuşulması ve iletişimde kurumsal olarak bizde iletmeliyiz.”
Hafta sonu yapılan Baro Başkanlığı seçimlerinin ardından görev dağılımının yapılacağını belirten Şahin, “Biz arkadaşlarımıza SMS atıyoruz hangi komisyonda olmak istediğini belirtmesi için ve istedikleri komisyonda görev alabiliyorlar hatta isterlerse birden fazla komisyonda da görev ala biliyorlar. Bir yıl yada istedikleri zaman başka komisyonlara da geçebiliyorlar ” dedi.
Eskiden Türkiye genelinde çocuk suçlarını daha çok olduğunu belirten Şahin; ceza sürelerinin azaldığını ifade etti.
Suçluların ceza evine girdikleri zaman ceza yatan kişilerle arkadaşlık ve çete bile kurduklarını ve hatta tahliye oldukları zaman başka işler yaptığını söyleyen Şahin, “Biz bu yüzden Af olayını onaylamıyoruz. Adli yargı yavaş işliyor ancak ceza oranları ağırlaştı. Önceden 10 yıl hapis verilen suçluya 4 yıl sonrasında şartlı tahliye ile bırakılıyordu. Şimdi ise 10 yıl verilen bir suçlu 7 yıl sonrasında şartlı tahliye ile bırakılıyor. Müebbetlik cezalar var, hücre içerisinde tek başına kalıyor. Her şeyden yoksun herkesten uzak kimseyi görmüyor” dedi.
“Yargıyı hızlandırmak için üç paket çıktı çok kapsamlı olarak” diyen Şahin; “Devlet yargıyı hızlandırma içerisindedir. Yargıtay’a giden dosya kaç yılda gelecek belirli değil. Bir yargı çok uzun sürmüşse sanık suçlu yada suçsuz olsun tazminat hakkı kazanabiliyor. Bu nedenle yargıdan beklediğimiz hızlı olsunlar, adil olsunlar, bağımsız olsunlar istiyoruz. Hatalı kararların hesabını vatandaşlara biz avukatlar veriyoruz. Vatandaş kalkıp da hâkime soramıyor haliyle Eskişehir’de bu karar verilmiş neden burada böyle karar veriliyor diye bu nedenle vatandaşa bunu anlatmakta bizlere düşüyor”
Editör: Haber Merkezi