"Sağlıkta dönüşüm programı sağlıkta çöküş programına dönüştü”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar 33. Bölge Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı'yı ziyaret etti. Demirkırkan, "Sağlıkta dönüşüm programı sağlıkta çöküş programına dönüştü” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar eski İl Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, Sivil Toplum Örgütü ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Dr. Demirkırkan, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Afyonkarahisar 33. Bölge Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

İLACIN TASARRUFUNDAN ÖNCE BULUNMASI VE HALKA ÜCRETSİZ OLARAK VERİLMESİ ÖNEMLİ

Sağlık sistemindeki problemlerin çözümü hakkında görüş alış verişinde bulunulan ziyarette Oda Başkanı Alper Pehlivanlı, eczacıların sorunları hakkında Dr. Kemal Demirkırkan'a bilgiler vererek, "Kış aylarını yaşadığımız bu günlerde yoğun salgın hastalıklar nedeniyle artan hasta sayıları ile birlikte ilaç yokları sorunu daha da derinleşti ve toplum sağlığını tehdit eder boyuta geldi. Eczanelerimizdeki stoklar eridi, artık ilaç depolarından ihtiyacı karşılayabilecek sayıda ilacı temin edemiyoruz. Gerek eczacıların ve sektörün ekonomik sıkıntıları, gerekse halk sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle 'İlaç Fiyat Kararnamesinin' bir an önce değiştirilmesi gerekmektedir. İlacın tasarrufundan önce, bulunabilirliği ve halkımız tarafından ücretsiz olarak temininin daha önemli görülmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

HASTALAR RANDEVU ALABİLMEK İÇİN GÜNLERCE UĞRAŞIYOR HEKİMİN YAZDIĞI İLACA ULAŞILAMIYOR

Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, Oda Başkanı Alper Pehlivanlı ve Yönetim Kurulu Üyelerine sıcak karşılamaları nedeniyle teşekkür ederek, "Sağlıkta dönüşüm programı sağlıkta çöküş programına dönüştü. Bu sistemde hastalarımız mağdur olmakta, hekimlerimiz, sağlık emekçileri ve eczacılarımız değersizleştirilmektedir. Hastalarımız randevu alabilmek için günlerce uğraşmakta, ulaşabilenler de aylar sonrasına randevu alabilmekte, muayene olanlar ise hekimin yazdığı ilaçlara ulaşamamaktadır. Kamusal sağlık hizmetini esas alan, halkımızın koruyucu sağlık hizmetine, tedavi ve ilaca ulaşımını kolaylaştıran sağlık sistemi ancak konunun paydaşlarının katkısıyla hayata geçirilebilir." dedi.

Editör: Haber Merkezi