Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Paneli

Kalkınma Bakanlığı tarafından Ajansların yeni bir vizyonla gerek işlevsel gerekse kurumsal dönüşüm süreçlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla, bölge planları ve sektörel stratejiler ile uyumlu stratejik tercihlerini belirlemeleri ve bu stratejileri destekleyecek Sonuç Odaklı Programları (SOP) oluşturmaları istenmiştir. Bu kapsamda Afyonkarahisar merkezli olarak TR33 Bölgesi'nde sağlık turizmini geliştirmek ve sağlık turizmi uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılı itibarıyla Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilgili paydaşlar işbirliğinde Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SATUR SOP) uygulanmaya başlanmıştır.

SATUR SOP kapsamında sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ilgili paydaşlar arasında etkin bir koordinasyon ve iş birliği mekanizması oluşturmak amacıyla bir dizi faaliyetin yapılması öngörülmektedir. Bu kapsamda TR33 Bölgesi'nde sağlık turizmi konusunda potansiyel paydaşlarla bölgesel ölçekli koordinasyon çalışmaları gerçekleştirecek olduğumuz SATUR SOP uygulama süreci de “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Paneli”ile başlatılacaktır. SATUR SOP kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla 20 milyar dolar olan 2023 yılı sağlık turizmi ülke hedefimize katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

İl protokolünün açılış konuşmaları ile başlayacak olan panelde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü tarafından “Termal Sağlık Turizmi ve Afyonkarahisar” ile ilgili konuşma ve kamu ve özel kesim temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından gerçekleştirilecek “Sağlık Turizmindeki Ulusal ve Uluslararası Gelişmeler ile Sağlıklı Yaşam” ve “Bölgemizin Sağlık Turizmi Alt Yapısı ile Sağlık Turizmindeki Aktörlerin Beklentileri” konulu panelleri gerçekleştirilecektir.Panele; sağlık turizmi ile ilgili ilçe kaymakamları, belediye başkanları, öğretim görevlileri, otel genel müdürleri, dernek başkanları, acente sahipleri, şefler, ulusal basın gibi farklı kesimlerden geniş katılım sağlanacaktır.

Sağlık turizmi konusunda ulusal ve uluslararası gelişmelerin değerlendirilerek Bölgedeki paydaşların ihtiyaç ve beklentilerinin tespiti amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Paneli"19.04.2018 Perşembe günü Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Ayrıca program dahilinde 20.02.2018 Cuma günü Afyonkarahisar sağlık tesisi ziyareti de gerçekleştirilecektir.

Editör: Haber Merkezi