Sağlık Sorunları Tartışıldı
Sağlıkta uyumlu çalışmanın temelini oluşturan haftalık toplantılar, sağlık yöneticilerin katılımı ile bu hafta Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşti.
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’nin ev sahipliğinde yapılan haftalık toplantıya, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu katıldı. Halka ulaşan sağlık hizmetinin aksamaması ve kalitesinin her geçen gün artması amacıyla sorunların ve çözüm yollarının birinci ağızlardan konuşulup değerlendirildiği haftalık toplantıların gündemi, yine yoğun oldu.
Afyonkarahisardaki doktor ve yardımcı sağlık personeli açığının kapatılması noktasında çözüm yollarının gündeme alındığı toplantının, bir diğer konusunu hasta memnuniyetinin yanında çalışanların memnuniyetinin sağlanması yapılabilecekler oluşturdu. Çalışma koşulları iyileştirilmiş, sıkıntılarına imkanlar dahilinde çare bulunmuş personelin işine daha çok odaklanacağı noktasında hem fikir olan sağlık yöneticileri, bunun somut örneği olarak Devlet Hastanesine yapılması planlanan kreşi örnek gösterdi. Sağlık yöreticileri, bu ve bunun gibi diğer planlamaların gündeme alınarak bir aile duygusu ve sorumluluğunda gerekli alt yapının hazırlanacağını söylediler.
İlçelerde yapımı devam eden devlet hastanelerinin de konuşulduğu toplantıda, Çay, Şuhut ve Dinar’daki hastane inşaatlarının sorunsuz devam ettiği, yüklenici firmalar tarafından sözleşme bitiş tarihinde teslim edilmesinin beklendiği belirtildi. Havaların ısınması ile gündeme gelen bir diğer konu ise gübrelerin özensiz yayılmasından dolayı oluşan sinek ve haşerata karşı mücadele yöntemleri oldu. Kentteki diğer kurumlarla ortaklaşa mücadeleye girişildiğini ifade eden sağlık yöneticileri, merkeze yakın gübre döküm alanlarına yönelik çalışmaların başlatıldığını, 50 ton kireç alınıp uygunsuz yerdeki gübrelerin üzerine dökülerek, sinek ve haşerenin üremesinin önüne geçileceğini belirttiler. Yine tarlalardaki gübrenin de aynı soruna yol açmaması için tarla sahiplerinden tarlalarını sürmelerinin isteneceği vurgulandı. Sağlık yöneticileri, “Böylece hava ve suyun temiz kalması, kötü kokunun oluşmaması ile sağlıklı bir çevreye kavuşulmuş olacak” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi