Sağlık Ordumuzun Tıp Bayramı Kutlu Olsun

14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisi ile Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla ilk Tıp Fakültesi kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Tıp fakültesinin kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına Covid19 salgını bizlere bir kere daha sağlıklı olmanın değerini hatırlatmış ve doktorundan hemşiresine, hasta danışanından temizlik görevlisine, tüm sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının kıymetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır

Yapılan her meslek, verilen her emek değerlidir ve zorlukları vardır. Ama söz konusu insan canı ve sağlığı ise burada verilen emek daha anlamlı ve kutsaldır. İnsanımızın kaliteli, huzurlu ve sağlıklı yaşam sürmesi için mücadele eden, gecelerini gündüzlerine katarak büyük özveri ve fedakârlık gösteren sağlık çalışanlarımız hepimiz için her zaman kıymetlidir.

Özellikle son bir yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ederken gösterdikleri çaba ve gayretleriyle, her bir sağlık çalışanımız milletimizin kahramanı olmuştur. Bu salgın döneminde toplumumuzun canı ve sağlığı için kendi ailelerinden, yaşantılarından, hatta canlarından ve sağlıklarından fedakârlık eden sağlık çalışanlarımızın bu emeklerine minnettarız.

Özverileri ve emekleriyle yarınlarımızı aydınlatan bütün sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor; sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

Afyon Zafer

Editör: Haber Merkezi