Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Tabelası Asıldı.

İlimizde yeni kurulan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin isim tabelası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla kampüs girişine asıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüs alanında yapılan törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Belediyle Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Solak, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kocatepe Üniversitesi yetkilileri katıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yeni kurulan üniversite hakkında detaylı bilgiler vermesinin ardından söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,” Öncelikle ilimizde kurulan ikinci üniversitemizin hayırlı olmasını gönülden temenni ederim. Eskiden sağlık sistemi nasıldı. Şu anda sağlıkta gerçekten Türkiye'de imrenilecek bir noktaya geldik. Sistemin oluşmasında emeği geçen bütün sağlık camiasına, İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanımıza kadar herkese gönülden teşekkür ediyorum. Kocatepe Üniversitesi sağlık birimlerini planlı bir şekilde bir araya topladı. Hastaneler ile fakülteler bir arada bütün hizmetleri yerine getiriyorlar. Hastanelerimiz son derece ileri teknolojiler kullanarak tedavilere devam ediyor. Önceleri neredeyse sıra bulmak mümkün değildi. Nereden nereye geldik. Hakikaten şu anda Türkiye'nin en ileri teknoloji Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne sahibiz. Bizim tek eksiğimiz kanser hastalıkları teşhis ve tedavisi yani Onkoloji ve hematoloji kısımlarının olmaması idi. Sağ olsun Cumhurbaşkanımızın büyük destekleri ile burada muhteşem bir hastane kuruldu. Benim Amerika'da Kanada'da Avrupa'da gördüğüm hastaneler içinde en ileri teknolojiye sahip en mükemmel bir hastanededir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra ilimiz milletvekilleri çok büyük destek verdiler. İlimizde dünyanın en mükemmel Hastanesi, Fakülteleri ve Yüksekokulları ile bir Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulmasını istiyoruz dediğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız razı oldu. Yeni hedeflerimizin olması lazım. Yeni bir takım ilaçların üretimi çok önemli. Bazı ilaçlarda dışarı bağımlıyız. Türkiye'de özellikle biliyorsunuz, hemen yakınımızda Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezimiz bulunmaktadır. Allah hayırlara vesile kılsın, bizde her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca burada bir de bu kanser hastalarının refakatçileri için İstanbul'dan bir hemşerimiz buraya bir otel projesi hazırladı. Gerçekten muhteşem bir otel olacak. Yeni üniversitemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İlimiz merkez Erkmen Kasabasında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca oluşturulması planlanan Tabiat Parkının protokolünün Bakan Veysel Eroğlu ile Erkmen Belediyle Başkanı Memduh Kuş tarafından imzalanmasının ardından, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi kampüs alanı girişindeki isim tabelası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyelerince asıldı.

Kampüs alanındaki program günün anısına yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi