Sağlığın Üniversitesi AFSÜ’ye Sanal Fuarlarda Büyük İlgi

Akademik ve idari personelimiz, Türk üniversitelerini yurt içinde ve dışında tanıtmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve özel sektör tarafından düzenlenen sanal fuarlarda AFSÜ’yü başarıyla temsil etti. AFSÜ ekibi, üç ayrı fuarda yaklaşık 3500 yerli ve yabancı öğrenciyi verilen eğitim ve üniversitemizin sahip olduğu imkânlar hakkında bilgilendirdi.

AFSÜ, bu sene ilk kez düzenlenen Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020, Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020 ve Artı Tercih Online Üniversite Tercih Fuarına katıldı.

Üç gün süren Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de, yurt dışında yaşayan ve AFSÜ’yü tercih etmeyi düşünen öğrencilerden gelen sorular, AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonu ile akademik ve idari personelimiz tarafından 08.00 ile 20.00 saatleri arasında anında cevaplandı. Üniversitemiz adına Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin de katkıları ile hazırlanan görsel materyalin 142 ülkeden katılımcılar ile paylaşıldığı fuarda AFSÜ standı büyük ilgi gördü.

Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020
20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında https://virtualfair-yok.gov.tr/ adresinde gerçekleştirilen Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’ye Türkiye’den 190 yükseköğretim kurumunun yanı sıra YÖK, Türkiye Ulusal Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı da katıldı. Üç gün içinde 164 ülkeden 40 bin öğrencinin kayıt olduğu bu fuar, 60 bin kez ziyaret edildi.

YÖK tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla oluşabilecek riskler de dikkate alınarak, üniversite adaylarının tercih edeceği programların yükseköğretim kurumları tarafından dijital ortamda tanıtılması amacıyla 4-7 Ağustos’ta “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020” düzenlendi.

AFSÜ’nün, programları, bölümleri, Afyonkarahisar’daki konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânlarının anlatıldığı fuara, “https://sanalfuar.yok.gov.tr” adresi üzerinden erişim sağlandı. Dört gün içinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edilen ve 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği bu fuarda, yaklaşık 1 milyon kez stant ziyareti de yapıldı.

AFSÜ, son olarak 27 Temmuz- 10 Ağustos arasında Artı Tercih Fuarcılık tarafından organize edilen Online Üniversite Tercih Fuarında yerini aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un da bir canlı sunum gerçekleştirdiği bu fuarda da ülke çapından çok sayıda öğrenci AFSÜ hakkında merak ettiği sorulara cevap buldu.

AFSÜ Fuar Ekibine başarılı organizasyonları dolayısıyla teşekkür eden Prof. Dr. Okumuş, bu sene katılım sağlanan üç fuarda edinilen tecrübelerle önümüzdeki yıllarda çok daha verimli fuar organizasyonları yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi