SAĞLAM,  GAZİLER, ŞEHİT, DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, İstiklal Marşı’nın Gazi Meclis tarafından kabulünün 94. Yıldönümünde önemli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerinin ilk adımı Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne yapıldı. Milletvekili A. Adayı Cengiz Sağlam ve beraberindeki Belçika’nın önemli iş adamlarından Ahmet Pala, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile bir araya geldi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen önemli ziyaret önce dernekte tanıtım ile başladı. Dernek başkanı İsmail Kumartaşlı kendisini ziyaret eden milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam ve beraberindeki Belçikalı iş adamı Ahmet Pala’ya derneği ve dernekteki duvarlarda fotoğrafları asılı değerli şehit ve gazilerimizi göstererek, onların kahramanlıklarını ve yapılan çalışmaları anlatarak tanıtım gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında çok duygulanan ve önemli açıklamalarda bulunan Cengiz Sağlam; “İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94'inci yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşımız 94 yıl önce Gazi Meclis tarafından kabul edildi. 94 Yıl önce Milletvekilleri, milletimizin yazgısını değiştirmek için Meclisimizin sıralarında mücadele ederken, Mehmet Akif Ersoy hissiyatlı bir yürek olarak milli marşımızı kaleme almıştır. Vatan topraklarının tehlikeye düşmesi karşısında, Anadolu'nun aşkla, tarihle ve kültürle yoğrulmuş yürekli insanları cepheye koşmuşlardır. Maraş'ta, Antep'te, İzmir'de, Afyonda ve ülkemizin dört bir yanında bağımsızlık mücadelesi verilmiştir. Yüreğinden kalemine kan çekerek, milletimizin ahu zarını, konferanslarında, vaizlerinde ve geceler boyu hissettiklerini bir dua ve haykırış gibi kaleme dökmüştür. Akif, umudu ve özgürlüğü anlatmış, aydınlık geleceği müjdelemiştir. Bu yüzden İstiklal Marşımız ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ ile başlamış, ‘Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal’ cümleleriyle tamamlanmıştır. İşte bugün büyük gün. Bugün önemli bir gün. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 94. Yıldönümü bugün. Marşımızın kabulünden sonraki devam eden süreç içerisinde Mehmet Akif Ersoy’da diyor ki, ‘Yüce Rabbim bana bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyor.’ Biz Makedonya’nın Prizren şehrinden bir öğrencimizi ve arkadaşlarını getirdik Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize (TBMM). 10 yaşındaydı daha Ece diye bir kardeşimiz. İstiklal Marşı’mızın 10 kıtasını ezbere okuyordu. Biz onu yaşayan meclisimizde TBMM’de misafir ettik sayın arkadaşlarım. Şehitlik bizim inancımız gereği büyük bir mertebe. En yüksek mertebe. Allah bizlere de böyle önemli bir mertebeyi, şehitliği nasip etsin. Bizler şehitlerimizi her zaman rahmetle anıyoruz.

BÜTÜN İMKÂNLARIMI ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERİMİZE VE AİLELERİNE SEFERBER EDECEĞİM

Gelirken İscehisar’da şehitlik ormanı gördüm. Orada şu aklıma geldi. Şehitlik mertebesi inancımız gereği  çok yüksek bir onur. O şehitlerimize orada bir Fatiha Suresi okuduk. Ruhları şad olsun. Kalan gazilerimize de Allah’ım uzun ömürler versin. Tabi hükümetimiz devletimiz değerli şehitlerimize ve gazilerimize çok büyük imkanlar sağlamaya çalışıyor. Bazı aksaklıklar olabilir. Onları da inşallah bir parlamentoda olursak  Türkiye’nin 100. Yılına koşan 2023 vizyonunda o parlamentoda yer alırsam ben elimden gelen bütün imkanları şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine seferber edeceğim. Onlar çünkü her şeyin en iyisini hak eden, değeri ölçülemeyen insanlarımız. Hukuki anlamda, kanuni anlamda, kanun teklifleri olarak gereken yardımları yapmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü demin burada gezerken fotoğraflarda gazi ve şehitlerimize bakarken gördük. Benimde dayımın torunu şehit. Jandarma Komanda Üsteğmen Halil Durmaz. Ateş her zaman düştüğü yeri yakıyor. Bir gün meclisten Kocatepe Camii’ne gidiyoruz. O zamanda meclis başkanı sayın Köksal Toptan. Başkanım dedim ateş her zaman düştüğü yeri nasıl yakıyor? Bir tane kundakta çocuğu kaldı. Eşi dul kaldı. Kız kardeşi ve annesi hastalığa yakalandı. Babası ince hastalığa yakalandı vefat etti. Yani bir çekirdek ailenin yok oluşu gözler önündeydi. Ama şimdi çocuğu mühendis oldu.

ŞEHİTLERİMİZ OLDUKÇA AZİZ MİLLETİMİZ VE BİZLER ACILAR ÇEKİYORUZ

Şehitlik mertebesi dinimizce ve toplumumuzda kutsaldır. Kimse anneler ağlasın, eşler ağlasın, evlatlar ağlasın istemiyor. Bakınız Bakara Suresi 2/154. Ayette de belirtildiği üzere ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz” buyruluyor.  Şehit ve gazilerimiz oldukça aziz Türk milletimiz ve bizler acılar çekiyoruz. Kalanlar acılar veriyor. Bu acıları aziz Türk Milleti’miz yaşamasın diyoruz.

SİZLER OLMASAYDINIZ BİZLER ŞU AN DA BURADA RAHAT RAHAT YAŞAYAMAZDIK

Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam şehit ve gazilerimizin toplum açısından, dini açıdan ve ülkemiz açısında önemlerine ve değerlerine değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Milletimizin acıları inşallah bir son bulacak. Canlarımız gitmeyecek. Şehitlerimiz olmayacak. Mehmetlerimiz, Ahmetlerimiz, Hasanlarımız ölmeyecek; analarımız ağlamayacak, gözlerimizin yaşları inşallah son bulacak. Çok elim ve acılar çeken aziz milletimizin inşallah acıları son bulacak diyoruz. Aziz milletimiz tekrar tekrar acılar yaşamasın diyoruz. Ancak şu bir gerçek ki burası çok önemli, siz değerli insanlar olmasaydınız biz belki bugün bu şartlarda rahat değildik. Rahat rahat yaşayamazdık. Allah sizlerden razı olsun iyi ki varsınız. Tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin tabi en başta Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna rahmet diliyoruz.

ALİ DAL KARDEŞİMİZ HİSSİYATIN HASSASİYETİN VE TÜRK MİLLETİ’NİN TEMSİLİDİR

Hepimizin bildiği üzere Avrupa’dan kıymetli bir kardeşimiz, hissiyatlı, koca yürekli insan; hepimiz örnek davranışı ve hassasiyetiyle bağrımıza bastık onu, sayın Ali Dal kardeşimiz şehidimizin ailesine evini bağışlamıştı. Bir şehidimize ve ailesine uzatılan sıcak, değerli ve hassas bir el. O sıcak eli uzatan koca yürekli değerli hemşehrimiz Ali Dal beyefendi. Sağolsun çıktı, yüreğini koydu ortaya bizlerin göğsünü kabarttı ve şehidimizin ailesine evini bağışladı. İşte biz böyleyiz. Biz Türk Milletiyiz. Bizim insanımızın mal, mülk, kıymetli eşya da gözü yoktur. Ali dal kardeşimiz Türk Milleti’nin temsili oldu o gün. Bizim insanımız bizim milletimiz hassas, koca yüreklidir. Değerli şehidimizi ve kardeşimiz Ali Dal’ı tekrar anıyoruz. Allah razı olsun kendisinden. En başta Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı sayın İsmail Kumartaşlı beyefendiye, ayrıca bu ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçen KANAL 3 televizyonumuza, televizyonun değerli çalışanı Hamza Top kardeşimize, değerli iş adamı Ahmet Pala ağabeyimize ve Avrupalı kardeşlerimize, Avrupa’daki kıymetli hemşehrilerimize,  gerçekleştirilen kampanyalarda emeği geçen Avrupalı değerli insanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim ve çok teşekkürlerimi sunarım. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’da bu anlamlı günde gerçekleşen önemli ziyaretten memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: “Öncelikle bu önemli günde ziyaretlerinden dolayı kıymetli Cengiz Sağlam beyefendiye ve önemli iş adamlarımızdan Ahmet Pala beyefendiye çok teşekkür ederiz. Cengiz Sağlam beyefendinin şimdiye kadar bütün hizmetlerinden dolayı çok memnunuz. Allah razı olsun. İnşallah bu hizmetlerinin vekil sıfatıyla da daha iyi bir şekilde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu çıkmış olduğunuz yolda da sizlere başarılar diliyoruz. Bu sene Çanakkale Zaferi’nin ve derneğimizin kuruluşunun 100. Yılını kutluyoruz. O zamanlar bir cemiyet olarak kurulmuş harpten dönen gazilerimize protez sağlamak amacıyla, şehit olanların dul ve yetimlerine maddi ve manevi olarak destek olmak amacıyla kurulmuş bir cemiyet. Akabilinde faaliyetlerini bugüne kadar sürdürmüş, Milli Savunma Bakanlığına bağlı 2847 sayılı kanun ile 1983 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsünü almış.43 ilde şubesi 17 ilçede temsilciliği olan ve 9000 tane şehit ailesi ve gazinin üyesi bulunduğu kocaman bir aileyiz. Burada şehitlerimizin manevi ruhlarını yaşatmak, ortak anıları yaşatmak, gelen ziyaretçilerimizi ağırlamak, kanuni çalışmalar yapmak, meclis çatısı altında bir şehidimizin ve gazimizin bir eksiği varsa biz bunu hemen biliyor ve tespit ediyoruz. Rapor halinde genel merkezimize, genel merkezden de sizlerin vekillerin aracılığıyla kanun teklifi verilerek, kanunlaştırılmasını sağlamak bizim başlıca görevimiz. İnşallah bu süreçte yeni dönemde de bu kanun tekliflerimizi sizlere veririz. Sizler de bunlar için inşallah el kaldırır yeni yeni hakların alınması için çalışmalar yaparsınız. Bizler sizlere güveniyoruz, bu çıktığınız yolda da başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum” dedi.

Ziyaretin ardından milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam günün anlam ve önemi adına Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya İstiklal Marşı’mızın yazılı olduğu bir tabak takdim etti.

Editör: Haber Merkezi