Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi’nde tek aday olan Temel Karamollaoğlu genel başkanlığa tekrar seçildi.

Karamollaoğlu kayıtlı 1.200 delege arasından geçerli oy kullananların tamamının oyunu aldı.

Afyonkarahisar İl Teşkilatı, İlçe başkanları, Belde, Köy ve mahalle Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları da yoğun bir katılımla kongrede yerini aldı.

Kongrede ayrıca, 75 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi.
“Saatlerinizi iktidara ayarlayın” pankartının asıldığı kongrede seçim sürecine değinen Karamollaoğlu, “Yeni bir başlangıcın şafağındayız. Tarihi bir dönemecin eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını inşa etmek için, artık geçmişin travmalarından hep birlikte kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Saadet Partisi’nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi, “Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” sloganıyla Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eski başbakan ve Milli Görüş hareketinin öncüsü Necmettin Erbakan ve Karamollaoğlu’nun posterlerinin asıldığı salonda “Bilge Başkan” ve “Mücahit Erbakan” sloganları atıldı.

Kongreye siyasi partilerden de geniş katılım oldu. Milli Görüş geleneğinde siyasete başlayan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan katılımcılar arasında yer aldı.
Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA, BBP, Demokrat Parti, Hüda-Par, Zafer Partisi ve Memleket Partisi kongreye temsilci gönderirken, MHP’den katılım olmadı.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve Kurucu Genel Başkan Recai Kutan da kongrede kısa bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, alkış ve tezahüratlarla konuşmasını yapmak için kürsüye geldi.
Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü alkışlayamam” ve Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın oluncaya dek” şiirlerinden alıntılar yaparak salondakileri selamladı.
Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Karamollaoğlu, 8’inci Olağan Büyük Kongre’nin “yeni bir başlangıcını ilk günü” olarak tarihe geçeceğini söyledi:
“Bugün bir kez daha yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir yüzyıl için besmelemizi çekiyor, kollarımızı sıvıyoruz.
“Yapacak çok işimiz var. Biz hasretle bekleyen insanlarımızın olduğunu biliyoruz.”
İktidar partisinin politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, gelinen noktanın adaletsizlik ve hukuksuzluk olduğu belirtti.
“Yasakları kaldıracaklarını söyleyenler yasakçı zihniyetin bizzat kendisi oldular” diyen Karamollaoğlu, milyarlarca liranın da her yıl “faiz lobilerine” aktarıldığını savundu.

‘Seçim startını veriyoruz’
Karamollaoğlu 2023 seçimlerini işaret ederek, “Kardeşlerim, işte bugün Bismillah diyerek, önümüzdeki seçimlerin startını veriyoruz” dedi.
Bugünden itibaren tüm teşkilatların, seçim çalışmaları için sahada olacağını belirten Karamollaoğlu, partililere şu çağrıyı yaptı:
“Bizi biz yapan, ahlaki ve manevi değerlerimizi ihya etmeye hazır mısınız? Kötülüğü hüsrana uğratmaya hazır mısınız? Zulmü, adaletle bertaraf etmeye hazır mısınız? Umutsuzluğu, umutla yok etmeye hazır mısınız? Yandaşlığı, liyakat ile değiştirmeye hazır mısınız? Yeni bir geleceği inşa etmeye hazır mısınız? Milletin İktidarında, her toplum kesimine hizmet götürmeye hazır mısınız? Yani özetle, Barış ve kardeşlik yurdu bir Türkiye’yi inşa etmeye hazır mısınız? İnanıyoruz k; zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”
Karamollaoğlu üçüncü kez genel başkan seçildi
Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların belirlendiği kongrede, tek aday olan Temel Karamollaoğlu, geçerli oy kullanan delegenin tamamının oyuyla üçüncü kez genel başkan seçildi.
 

Editör: Haber Merkezi