Saadet Partisi İlçeleri Ziyaret Ediyor


Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, İl Sorumlumuz Ali İhsan Oturak Bey ve yönetim kurulu üyelerimiz ilçe ziyaretlerinde bulundu.

SP’den yapılan açıklama:
“Bayat ,Sandıklı, Hocalar ve Kızılören esnaf ziyareti yapıldı Necmettin Erbakan hocamızın davam kitabı hediye edildi.
BİZİM TAVUKLAR DA UYANMAYA BAŞLADI
Bizim tavuklarda uyanmaya başladı.dolar düşükken aldığımız 30 lu yumurta kolisi 20 tl alırken,dolar yükselince 30 lu yumurta kolisi 34 tl kadar çıktı.4 kişilik bir aile sadece 3 öğünde 2 yumurta yemiş olsa 24 tl ,8 ekmek 24 tl ,2 tl yağ ile birlikte toplam 50 tl aylık 50 çarpı 30 gün sadece 1500 tl vermek zorunda kalır .2825 kalan 1325 tl o ayı geçinmeye çalışacak.
TRT PAYI
Havaların yavaş yavaş soğuduğu, insanların da önümüzdeki kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşündüğü aylardayız
%20’sini vergilerin oluşturduğu faturalarda %1 oranındaki enerji fonunun ve %2 oranındaki TRT payının olmaması geçinmekte zorlanan vatandaşlarımız için maalesef yeterli değildir.
Bu sebeple başta %18’lik KDV ve ÖTV olmak üzere, faturalardaki tüketim dışı bedeller kaldırılmalıdır.
Akaryakıtta alınan vergiler dünyanın hiçbir yerinde alınmıyor, 10’a aldığınız akaryakıtı vatandaşa 30’a veriyorsunuz. Oralarda da maalesef şartlar değişti, eskiden gazın varsa avantajlıydın, şimdi? Mazot, gaz, benzin aynı fiyata geldi. Siz tarımda traktörün kullandığı mazotun üzerindeki vergiyi kaldırarak düşük fiyata vermeye gideceğinize, onu benzinle eşit hale getiriyorsunuz, bu problemin ne olduğunu fark edememeye işarettir.

ASGARİ ÜCRET
Bir asgari ücretlinin çocuğu sabah okula giderken kısa bir not yazıp babasının cebine koyuyor.
O notta ne yazıyor biliyor musunuz? “Sevgili babacığım, 10 lira benim için çok fazla 1,5 lira bana yeter. Sen o parayla bir sürü şey alırsın.” yazıyor.
Bu ülkeyi idare edenler, ceplerinde torpil listesiyle dolaşanlar acaba böyle bir not ceplerine konulsa o notun ağırlığından yürüyebilirler miydi; merak ediyorum.
Fabrikalarda çalışan asgari ücretliler, kendilerine verilen yemek kartlarının içindeki bakiyeyi para olarak alabilir miyiz, diye soruyorlar
Neden? Çünkü yemek yemesi için verilen 100 lirayı evinin ihtiyacı için harcayacak!
İş yerinde, öğlen yemeğinde çıkan meyveyi yemeyip akşam evine götürüyor asgari ücretli. Neden? Çünkü çocuğuna meyve alamıyor.
Giderek artan hayat pahalılığı karşısında asgari ücretliler için her şey, en temel ihtiyaçlar bile bir lüks haline geldi.
Çocuk okutan, kira veren asgari ücretliler aldığı maaşla hangi ihtiyacını karşılayacak?
TÜİK enflasyon %19 diyor… Oysa gerçeğin böyle olmadığını halkımız biliyor, yaşıyor.
Halkımızın %93’ü ise enflasyonun TÜİK’in açıkladığından çok daha fazla olduğunu söylüyor.
Ak Parti’ye oy veren vatandaşlarımız arasında dahi bu oran %90 iken, MHP’ye oy veren vatandaşlarımız arasında da bu oran %95’e ulaşıyor.
Faturalar konusunda dile getirdiğimiz vergi konusunu bir kez daha yineleyerek asgari ücretlilerden alınan gelir vergisinin de yeniden ele alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Yapılacak zamlar konusunda TÜİK rakamları düşünülerek değil, %40 civarında enflasyon olduğunu düşünerek hareket edilmesi gerekmektedir. Ne yapılacak? Tekrar söylüyorum; yolsuzluklar kalkacak, israf bütünü ile önlenecek. Bunun arkasından da israf dediğimiz zaman; elzem olmayan tüm yatırımlardan vazgeçilecek. Buradan ortaya çıkan kaynak vatandaşın cebine aktarılacak, böylelikle piyasa canlanacak, yeni yatırımlar yapılacak, yeni istihdam alanları açılacaktır.
İNSANCA YAŞAM ÜCRETTİN DEN GELİR VERGİSİNİ KALDIRACAĞIZ
Zenginden de fakirden de aynı miktarda alınan vergi eşitlik olabilir ama adilane değildir. Bu sebeple asgari ücretliden alınan gelir vergisi mutlaka kaldırılmalıdır. Biz bunu kesinlikle kaldıracağız!
Bir insan düşünün; iş hayatında haftanın altı günü, evine mecalsiz dönecek kadar çalışacak.
Bir insan düşünün; bu yorgunluğun karşılığında bugününü açlık sınırında yaşayacak, yarını için birikim yapamayacak!
Bir insan düşünün; ne kadar çalışırsa çalışsın sadece günü kurtarmak için çalışacak.
Bir insan düşünün; sabahtan akşama en iyi ihtimalle 8-10 saat, çoğu zaman 12-14 saat çalışacak.
Ve böyle bir günün sonunda evine giderken eline geçen para sadece 95 lira!
-Sabahtan akşama 10 ile 16 gün çalışacak ve yalnızca kirasını ödeyecek!
-Sabahtan akşama çalışmanın karşılığı 2 kilo kıyma etmiyor bu ülkede!
-Sabahtan akşama 2 gün alın teri dökecek ve bu parayla evinin elektrik faturasını ödeyecek!
Bugün bir yıllık enflasyon en iyi ihtimalle %40 civarındadır. Bu demek oluyor ki 2022’de asgari ücret %40 artışla 3.950 liraya çıkarılırsa dar gelirli ancak 2020’deki alım gücüne tekrar ulaşabilir.
Hali ile asgari ücret hesaplamasında eriyen alım gücü ve gizlenmeye çalışılan reel enflasyon muhakkak göz önüne alınmalıdır.
Bu nedenle asgari ücret zammı için oran değil; seviye belirlenmelidir.
Hepimizin ortak talebi; asgari değil, insanca yaşam ücretidir!
Saadet Partisi'nin teklifi de budur; iş başına geldiğinde de bunu gerçekleştirecektir.”

Editör: Haber Merkezi