R.ZEYBEK: “GÜVENLİK, ADALET, EĞİTİM VE SAĞLIK ÖNCELİKLİ MESELEMİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Ramazan ZEYBEK partisinin iktidara gelmesi halinde sağlık politikalarında önemli ve etkin iyileştirmeler yapılacağının altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Ramazan ZEYBEK partisinin iktidara gelmesi halinde sağlık politikalarında önemli ve etkin iyileştirmeler yapılacağının altını çizdi. Zeybek yaptığı yazılı açıklamada: “MHP iktidara geldiğinde ülkemizin her türlü sorunu çözüme kavuşacaktır. Bir ülkenin öncelikli sorunu güvenliktir. Bu güvenlik iç ve dış güvenliğin bütününü oluşturur. Güvenlik oluştuktan sonra Adalet, Sağlık ve Eğitim öncelikli konulardandır.

Güvenlik konusunda içeride PKK başta olmak üzere sağ ve sol terör örgütleri, kevgire dönmüş hudutlarımız, gerek komşu ülkelerimizde gerek Türk Dünyasında gerek Müslüman coğrafyasında devam eden güvenlik istikrarsızlıkları hakkında partimizin derin ve kapsamlı sonuç getirici politikaları mevcuttur. Bilahare bu konulara değineceğiz

 Bu kapsamda bugün milletvekili olduğumda partimizin de desteği ile sağlık alanında eyleme gerçekleştirmek istediğim vaatlerimi belirtmek istiyorum. Bu kapsamda:

SAĞLIK ALANINDA:

 1.1 - Kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinde SGK'nın sağlık kurumuna yapacağı ödeme dışında vatandaştan ek ödeme alınmasının önlenmesi için kanun teklifi sunacağım.

1.2- Tıp doktorluğunda zorunlu hizmeti: pratisyenlik, uzmanlık ya da yan dal uzmanlığı ile 1 defaya sınırlandırılması için kanun teklifi sunacağım.

1.3- Tıp doktorlarından yan dal uzmanlığı yapan erkek doktorların zorunlu hizmet sürelerini askerlik sürelerinden sayılması için kanun teklifi sunacağım.

1.4- 10000 nüfusu geçen her ilçede temel branş uzmanlıkları olan Kadın Doğum, İç Hastalıkları, Çocuk, Genel Cerrahi, Anestezi Uzmanı, Diş Hekimi, Acil Uzman Hekimi bulunduran ve bu doktorların hizmet sunması için gerekli ameliyathane, röntgen, laboratuar hizmetleri barındıran hastaneleri kurulması için Sağlık Bakınlığı'na talepte bulunacağım. Ve talebin takipçisi olacağım.

1.5- Tıp Doktorları tarafından hizmet götürülmesi tercih sebebi olmayan yerler için ek döner sermaye imkanları sağlanması için kanun teklifi sunacağım.

1.6- Nüfusu 50000 kişiyi geçen her il ya da ilçe için çalışma imkanları sağlanacak biyomedikal teçhizatlar, ameliyathane, klinik ve diğer ortamlar hazırlatılarak: Perinotoloji (riskli gebelik uzmanı), Alerji ve İmmunoloji Uzmanı, Hematoloji Uzmanı, Tıbbi Onkoloji Uzmanı, Nüfusu 100000 bini geçen her il için diğer tüm branşlarda (Askeri Psikaytri hariç) yan dal uzman doktoru çalıştırılması için kanun teklifi sunacağım. Bu branşlarda eksik yandal tıp uzmanları kadroların tamamlatılması için eğitim araştırma hastaneleri nezdinde gerek Sağlık Bakanlığı gerek Yüksek Öğretim Kurulu ile koordineli çalışmalar yapacağım.

1.7- Tıp çalışanlarına şiddeti önlemek için caydırıcı tedbirleri ve güvenlik önlemlerine dair kanun teklifi sunacağım.

1.8- Hastaneden dış sağlık birimlerine laboratuar, radyoloji ve patoloji için sevk yapılmasını önleyerek bu tetkiklerin hastane ortamında yapılmasını sağlayacak tedbirlerin alınması için Sağlık Bakanlığı'na talepte bulunacağım ve talebin takipçisi olacağım.

1.9- Sağlık Meslek Liseleri mezunlarına "teknisyen" "hemşire" "sağlık memuru" "ebe" unvanlarını verdirerek "yardımcı" unvanlarının kaldırılması için kanun teklifi sunacağım.

1.10- Sağlık Meslek Lisesi, sağlık branşlarında ön lisans mezunu veya diğer branş meslek veya ön lisans mezunlarından sonradan ön lisans veya lisans bitirdiği için KPSS sınavlarında alt diplomasını kullanmasını engelleyen ÖSYM mevzuatını ortadan kaldırmak için kanun teklifi sunarak mağduriyetleri önleyeceğim. Mağdur olanların hakları ile iadesi için kanun teklifinde geçici maddeye yer vereceğim.

1.11- Sağlık Meslek Liselerini revize edilerek, Laboratuar, Radyoloji, Anestezi, Diş Protez, Acil Tıp Teknisyenliği, Hemşirelik ve Sağlık Memurları branşlarında yardımcı sağlık personeli yetiştirmesine yönelik müfredat düzenletilmesi için çalışacağım. Mezunlarının üniversite sınavlarında diğer lise mezunları ile eşit seviyede olabilmeleri için branşlarında katsayı engelinin kaldırılması için çaba sarf edeceğim.

1.12- Sağlık personelinin döner sermaye paylarının emekliliğe etki etmemesi sebebiyle, sağlık personelinin emeklilikte hak kaybına uğramasınn önlenmesi için gerekli kanun tekliflerini sunacağım.

1.13- Aile Hekimliğinde sözleşme yerine atama sistemine geçilmesi için uğraşacağım.

1.14- Cumhurbaşkanlığı köşkünün Çankaya’ya taşıttırılarak kaçak sarayın Kanser hastanesi yani Hematoloji/Onkoloji Hastanesine dönüşmesi için çaba sarf edeceğim. Zira her hastalık kötüdür ancak kanser hastalığı ülkemizde giderek yaygınlaşmakta, tedavi üniteleri yetersiz kalmakta ve yetersiz tedavi hizmetleri sebebiyle vatandaşlarımızı kaybetmekteyiz. Nitekim ülkemizde yalnızca kanser üzerine faaliyet veren nitelikli hastane Gebze’de J.H. Anadolu Hastanesi’dir. Ülkemizde kansere yönelik sağlık merkezi yetersizliği yanında Hemataloji, Onkoloji, Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi yan dal uzmanları da yetersiz sayıdadır. Hatta yukarıda belirttiğim üzere bu branş doktorlarının yetişmesini engelleyici zorlayıcı sebepler vardır. Ankara ilimizde 1150 odalı bir kanser hastanesi hem hastalar için sağlıklı tedavi imkanı sunacaktır hem de refakatçileri de daha rahat ortamda refakat etme imkanı bulacaktır.

1.15- Tıp akademisyenlerinin kırgınlıkları giderilerek üniversite hastanelerine dönüşleri için, tıp hocalarımız için istifayı veya emekliliği gerektiren şartların ortadan kaldırılmasını ve daha iyi çalışma şartları ve gelir durumu imkanı sağlanması için uğraşacağım.

1.16- Halk sağlığına ve önleyici sağlık hizmetlerine önem vereceğim zira son zamanlarda Afyon ilimiz de dahi Kırım Kongo hastalığı ve kuduz vakaları görülmüş karantinalar uygulanır hale gelmiştir.

1.17- Psikolojik ve psikiyatrik desteklere halkımızın çok kolay şekilde ulaşması ve gerekli tedavi veya rehabileteyi alma imkanı alması için çaba sarf edeceğim zira ilimizde de uyuşturucu kullanımı, intihar vakaları, toplumsal tahammülsüzlük ve gerek aile içi gerek kadına karşı üzücü şiddet olayları yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın psikolojik olarak rahatlaması ve huzur ortamında ve mali desteklerle aile bölünmeleri, bireysel suç oranları, intihar sayıları ve uyuşturucu bağımlılığında düşmeler meydana gelecektir.

Sağlık alanında göstereceğim çabalarının beli başlıcaları bunlardır; Türk Sağlık Sendikası başta olmak üzere diğer sağlık sendikalarının ülkemiz ve Türk Milletine faydalı olacak her türlü önerisi dinlemeye ve imkanlar dahilinde yerine getirilmesi için destek vermeye de hazırım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi