Rus TuristleR Türk Termallerini keşfediyor

Geçtiğimiz yılın ilk yarısı, Rusya'dan gelen turist sayısının 12 milyonu aşarak rekor kırması üzerine, Rus turistlerin Türk termallerini de keşfetmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı.Çalışmalar neticesinde en az 100 termal tesisin bu yıl Ruslar’labuluşturulması hedefleniyor.

Ülkemizin termal potansiyelini Ruslara tanıtmak için 25. MITTMoskova Turizm Fuarı’na katılacak Termal Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Yavuz Yılık, “Ocak-Haziran 2017 döneminde Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 1 milyon 692 bin 103 kişiyle Rusya birinci sırada yer aldı. Termale de en çok ilgi gösteren milletler arasında Rusya başı çekiyor. Ruslar termal sulara oldum olası meraklı. Ancak pek çoğu tanıtım yetersizliğinden ötürü dünyada benzeri görülmeyen özelliklere sahip termomineral sularımızın varlığından haberdar değil” dedi.

Türkiye’de pek çok yeni termal tesisin, hatta termal kasabaların altyapı çalışmalarının sürdüğünün altını çizen Yavuz Yılık, şöyle devam etti:

“Güzelliğe ve sağlığa düşkünlüğüyle bilinen Ruslar için termalde en doğru adres Türkiye. Çünkü burada radon, kalsiyum, sodyum, amonyum gibi minerallerinyanı sıra sülfat, potasyum, çinko ve magnezyum açısından da zengin olan benzersizsular var. Ayrıca hidroterapiden, elektroterapiye;kineziterapiden, su, çamur ve parafin kürüne kadar pek çok uygulamanın gerçekleştirildiği tesislerimiz de bulunuyor. Biz de bu zenginliği uluslararası bağlamda iyi kullanmak adına tüm emeğimizi ortaya koyuyoruz. Türkiye’de yaptığımız ziyaretlerin fark edilmesiyle 25. MITT Moskova Turizm Fuarı’na davet edildik. Bu fuarın Türkiye için önemi çok büyük. Çünkü MITT hem çok köklü hem de Türk standlarına her zaman yoğun ilginin bulunduğu bir fuar.Çabalarımızla beraber 2018’de artış gösterecek Rus turist sayısının gelecek yıllarda katlanarak yükseleceğine inanıyoruz.”

-TÜRK TERMALLERİNİN ÖZELLİKLERİ-

Türkiye’de, Nevşehir’deki radyoaktif elementli sulardan, Çeşme’deki deniz ılıcasına; Denizli’deki dünyanın beyaz mineralli tek suyundan, Afyon’daki mağara termallerine kadar pek çok özel kaynak ve tesis bulunuyor. Termal sular, içerisinde bulunan mineral sayısının çok yüksek olması, özel mineraller barındırması ve sıcaklıklarıyla öne çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi