Ruhsatsız İmalathanede 11 Ton Yoğurt Ele Geçirildi
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kentte ruhsatsız çalıştığı ve hijyenik olmayan ortamda üretim yaptığı belirlenen bir imalathaneye düzenlediği baskında, 11 ton yoğurt ele geçirdi.
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, kent merkezinde ruhsatsız çalışan bir yoğurt imalathanesi olduğunu belirledi. Bunun üzerine ekipler, düzenledikleri baskında 11 ton süzme yoğurt ele geçirdi.
Ruhsatsız olduğu ve hijyen koşullarına uyulmadığı öğrenilen iş yeri sahibi hakkında işlem yapılarak, iş yeri mühürlendi. Ele geçirilen yoğurtlar ise imha edildi.
-"Alo Gıda 174" hattı-
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına gıda denetimlerini titizlikle sürdürdüklerini söyledi.
"Alo Gıda 174" hattına gelen ihbarların eksiksiz değerlendirildiğini ifade eden Arap, şöyle konuştu:
"Gıda üretimi yapanlar, belirlenen kurallara uymak ve istenilen koşullarda üretim yapmak zorundadır. Gıdanın üretimi ve tüketilmesi noktasında et-süt işletmeleri, fırın, kasap gibi faaliyet gösteren tüm sektöre hijyen ve mevzuat eğitimleri verildi ve verilmeye devam ediyor. İl Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları, herkes işini doğru yapana kadar devam edecektir."
 
Editör: Haber Merkezi