RSP’de Kariyer Günleri Devam Ediyor

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde kariyer günü etkinliklerini devam ediyor.

Kariyer günü etkinliğinin bu ayki konuğu Afyon Kocatepe Üniversitesi uzaktan eğitim meslek yüksekokulu müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün oldu.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen kariyer gününe Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Seminerde Dr. Öğretim üyesi Ergün öğrencilere Algoritma, Bilişim ve matematik kavramının önemini anlattı.

“Bilişim ve matematik ayrılamaz bir bütün”

Bilişim ve matematiğin ayrılamaz bir bütün olduğunu söyleyen Ergün, “Bilgisayar bilimleri temel olarak 3 ana kola ayrılır. Birincisi; hem yazılım hem de donanım için gerekli olan matematiksel modelleri ve bu alandaki problemlere ait her türlü teorik bilgiyi içeren kuramsal temellerini oluşturuyor. İkincisi ise elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isim; ya da başka bir deyişle var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatım bütününe de yazılım dediğimiz bilişimin alt dalını görüyoruz. Üçüncüsü de bilgisayarı oluşturan fiziksel parçaların genel adı olan, genellikle yazılım tarafından herhangi bir komut ya da talimatı çalıştırmak üzere tasarlanan bilgisayarın parçalarının incelendiği donanım dediğimiz alt dalından oluşuyor. Bunların hepsinin temelleri de matematiğe dayanıyor” ifadelerini kullandı.

“MATEMATİK TÜM BİLİMLERİN MERKEZİDİR”

Matematik biliminin diğer bütün bilimlerin merkezinde yer aldığını ifade eden Dr.Ergün, “Veri aslında bizim tüm bilimimizin ortak noktasıdır. Tüm bilimsel çalışmalar için veri üzerinde çalışıyoruz. Veri üzerinde çalışırken istatistiği, onun da temelinde yatan matematiği kullanmak zorundayız. Bir sosyal bilimci de olsanız eninde sonunda matematiği bilmek zorundasınız. Matematik aynı zamanda programlamadır. Çünkü işin özüne indiğinizde matematikte işleri adım adım yapıyorsunuz; aslında biz de programlamada böyle yapıyoruz. Bir aşamadan diğerine gidiyoruz. O aşamayı planlıyoruz ve kodluyoruz. Matematik ile programlamanın birbirine çok yakın iki alan olduğunu söylememiz mümkün” şeklinde konuştu. Etkinlik soru cevabın ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi