Romanya ve Litvanyalılar haşhaşlı katmere doyamadı

UNESCO tescilli Afyonkarahisar mutfağının en önemli ürünlerinden olan haşhaşlı katmer, Romanya ve Litvanya’dan gelen Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini mest etti. Katmerin tadına bakan yöneticilerden AdrianPıntea, “Bu lezzete bayıldım. Bana anneannemin yaptıklarını hatırlattı” dedi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türkiye-AB İş Dünyası Hibe Programı çerçevesinde sürdürülen KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi çerçevesinde ilimize gelen yabancı konuklar önceki akşam Ulu Cami ve Tarihi Konaklar bölgesini dolaştı. Heyette Romanya’dan AdrianPıntea, Anca Muntean, NarcisBuzıla Litvanya’dan AlfredasJonuska,IngridaPaškevıčıūtė, DaivaJonuškıenė heyette yer aldı.

ANNEANNEMİN YAPTIKLARINI HATIRLATTI

Heyet, daha sonra Bedesten Çarşısı önünde bulunan katmer büfelerinden haşhaşlı katmerin tadına baktı. Haşhaşlı katmeri çok beğenen AlfredasJonuska, “Bu lezzeti çok beğendim. Ne zaman yenildiğini merak ettim. Her zaman yeniliyormuş. Gerçekten çok güzel.” dedi. AdrianPıntea ise haşhaşlı katmerin çok güzel olduğunu söyleyerek, “Bu lezzete bayıldım. Bana anneannemin yaptıklarını hatırlattı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi