Roman Vatandaşların Toplumsal Sorunları İstişare Edildi

Roman Vatandaşların Toplumsal Sorunları ve Çözüm Yolları Vali Tutulmaz Başkanlığında İstişare Edildi

Valiliğimiz himayelerinde roman vatandaşlara yönelik düzenlenen eylem planı çerçevesinde Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıda, romanların eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetlerinin en üst düzeye çıkarılması için istişarelerde bulunuldu.

Roman vatandaşların toplumun bir parçası olduğu düşüncesinden hareketle ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda romanların eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetlerinin en üst düzeye çıkarılması için istişarelerde bulunuldu.

Çeşitli Eğitimler Verilecek

Roman vatandaşlar için yapılacak çalışmalar kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bilişim suçları ve cinsel istismar, aile hukuku, çocuk ve ergen sağlığı, değerlerin edinilmesinde ailenin rolü, mahremiyet eğitimi, aile bütçesi ve kaynak yönetimi konularında bilgilendirme eğitimleri verilecek. Ayrıca aile içi iletişim, 0-18 yaş çocuk gelişimi, evlilik öncesi eğitim, aile ve internet, bilinçli medya kullanımı, evlilik ve aile hayatı, aile yaşam becerileri, kişi hakları konularında da vatandaşların bilinçlenmesi için eğitimler verilmesi planlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce de roman vatandaşların topluma entegre olması ve toplumun bir parçası olduğunun hissettirtilmesi çerçevesinde çalışmalar yürütülecek.

Editör: Haber Merkezi