ROMAN VATANDAŞLARIMIZDAN BAŞKAN ÇOBAN’A DESTEK

“AFYON’DA GÖÇEBE VATANDAŞ İSTEMİYORUZ”

           Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Milletvekili Özcan Purçu’nun basında ve sosyal medya da  ‘Romanlar Suç Makinası” başlıklı haber ve yorumlara Roman vatandaşlarımızın da katıldığı  basın toplantısıyla açıklık getirmişti.
 
           Roman vatandaşlarımızın temsilcilerinden, pazarcı esnafımıza, sanayi esnafından, Alevi Kültür Derneği ve mahalle muhtarlarına kadar tüm kesimler Başkan Çoban’ın açıklamalarını destekledi. Toplantıda  söz alan roman vatandaşlarımızın temsilcileri, pazarcı esnafımız, sanayi esnafımız, yetkilileri, mahalle muhtarları ve  Alevi Kültür Derneği yetkilileri yaşadıkları sıkıntıları aynen şu şekilde anlattılar….
 
“ROMAN VATANDAŞLARIMIZLA BİR VE BERABERİZ”
 
       Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük: “Göçebeler 10 yıldır Afyon’un gündeminde… Pazarcı esnafı olarak bu sıkıntıyı yıllardır yaşıyoruz. Pazaryerinde ne tezgâh ne demir bıraktılar çay ocaklarına kadar hırsızlık yaptılar. Burada konuşmak istemiyorum diğer roman kardeşlerimizi tenzih ederim ancak göçebelere tuvalet kültürünü öğretemedik.  Bunların pisliklerini temizlemekten usandık. Pazarcı esnafı olarak muzdaripiz. Buradan gitmelerini istiyorum.  Roman arkadaşlarımızla yıllardır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Bu vatandaşlarımızla Afyon toplumunu karşı karşıya getirmek Belediye’yi karşı karşıya getirmek ne Burcu Köksal Milletvekilimize düşer ne de İzmir Milletvekilimize düşer. Öyle bir hata yapmaları yanlış. Madem bu kadar savunuyorlar. Çadır kuran göçebelerle bir hafta yaşasınlar. Bunların yaptığı pisliği görsünler. Afyon’u istila ediyorlar. Birde kendilerine Suriye’li süsü veriyorlar”
 
ESNAFA ZARAR VERİYORLAR
 
2. Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bekir Koçak: Afyon esnafının çektiği sıkıntıların belki de daha da fazlasını Ankara yolu üzerinde bulunan 2. Küçük  esnafımızın çektiği sıkıntıların aynısını belki de daha da fazlasını bizde yaşıyoruz. Esnafımızın altın teri olan malzemeleri göçebeler tarafından gasp ediliyor. Sitenin etrafında tel örgüler var. Tel örgüleri keserek esnafımıza büyük çapta zarar veriyorlar. Sanayi esnafı olarak göçebelerin Afyon’u terk etmesini istiyoruz.
 
ROMAN KARDEŞLERİMİZE BAŞKANIMIZ DESTEK OLUYOR
 
Alevi Kültür Derneği Afyon Şube Başkanı Mustafa Güllü: Afyonkarahisar’da yaşayan roman kardeşlerimiz bizim derneğimize üye. Sultandağı ve Çay ilçelerimizde yaşayan roman kardeşlerimize Belediye Başkanımızın destekleriyle cem evi yaptık. Afyon’da da bir yerimiz var, ikinci cem evini de roman kardeşlerimizin çoğunlukla yaşadığı Yenice Mahallesine yapılacak. Roman vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yıllardır yaşıyoruz. Kendileriyle hiçbir sıkıntımız olamaz. Ancak göçebeleri Afyon’da istemiyoruz…
 
MADEM BU KADAR DEĞER VERİYORLAR, GELDİKLERİ YERE GÖTÜRSÜNLER
 
Afyon Romanlar Derneği Başkanı Satılmış Koldemir’in damadı Vedat Çekmen: Burada şahit olduğum bir olayı size anlatacağım. İki hafta önce eşimle çarşıya Ramazan alışverişine geldim. .Hoş olmayan şeylerle karşılaştım.  Madem bu kadar değer veriyor, madem bu kadar seviyor,  Sayın Vekilimiz göçebeleri geldiği yere götürecek ve bakacak.  Biz aramazda çürük elma istemiyoruz. Bunlar bizim huzurumuzu, rahatımızı, mutluluğumuzu bozan insanlar. Bunlar en yakın zamanda Afyon’u terk edecek.
 
Afyon Romanlar Derneği Başkanı Satılmış Koldemir, Afyon’da göçebeleri istemiyoruz. Burada bulunan yada bulunmayan Romanların tamamı da Afyon’da göçebe istemiyor. Huzurumuzu bozdular…
 
BAŞKANIMIZ ROMAN KARDEŞLERİMİZE GEREKLİ DESTEĞİ YAPIYOR
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir: Afyon esnafı olarak bizim yerleşik romanlarla hiçbir sıkıntımız olmadı. Yerleşik roman kardeşlerimizin adını kötüye çıkaran göçebeler, esnafımın canını burnuna getirdi. Tırın dorsesini çalana kadar gittiler. İzmir Milletvekiline tavsiyem şu; Afyon’daki göçebeleri çok düşünüyorsanız, götürün bölgenize bakın. Benim Afyon’daki roman kardeşlerimizin huzurunu bozuyorlar. Benim Belediye Başkanım roman kardeşlerimize gerekli hizmeti yapıyor. Biz bunları istemiyoruz, roman olarak da görmüyoruz, hırsız olarak görüyoruz, sen al bu hırsızları götür. Birde utanmadan sıkılmadan Belediye önünde basın toplantısı yapacakmış, buyur yap. Ne benim Afyon’daki Romon kardeşlerimiz, ne de Afyon  halkını göçebeleri istemiyor. Çok istiyorsan, al götür İzmir’e….
 
Yenice Mahalle Muhtarı Mehmet Öner: Göçebelerden en çok biz mağduruz. Romanlar kendilerini Suriye vatandaşı olarak lanse ediyorlar. Bunları Afyonumuzda ve mahallemizde görmek istemiyoruz. Hırsızlık yaptıklarına defalarca şahit oldum.  Camii’nin şadırvan kapısını çalacak kadar hırsızlar. Mahallemizde romanlar var, iç içe yaşıyoruz. Afyon milletvekili olarak Burcu Köksal’ı kınıyorum….
 
Editör: Haber Merkezi