REKTÖR SOLAK, NEDEN SESSİZ?..

Günlerdir Rektör Hocadan bir “ses” bekliyoruz, ancak “çıt” yok..
Sessiz kaldıkça, sorularda artmaya devam ediyor..
Mesela:
Rektörlükteki ve Genetik bölümündeki kitapları toplatmışsınız, bir kısmı yakalım, bir kısmı depoya atalım demiş.
Doğrumu hocam, bunların içinde FETÖ kitabı var mı?.
Tıp dergi sahipliğini Dekana devretmişsiniz hocam, sebebi nedir?.
21 Ekim’de Adalet ve Kalkınma Partisinin Afyonkarahisar’da üç günlük toplantısı var. Doktor olarak daha önce İmam-Tutuklu-Yrd.Doç.Önder AKÇi’ yi nöbetçi yapmıştınız.
Şimdi kim olacak acaba?.
Prof. Mustafa Solak YÖK Denetleme Kurul Başkanı iken, 2010 KPSS sınav sorularının çalınması soruşturmasında görev aldığı, daha sonra yapılan KPDS, ÜDS, TUS, ALES gibi 12 sınavın sorularını, şu an FETÖ den tutuklu Savcı Şadan  Sakınan ile birlikte, YÖK’te ki kendi kasasına kilitlediği..
İki anahtardan birinin savcıda, diğeri de Solak hocada kaldığı, basında yer  almıştı..
Bugün FETÖ soruşturmaları sonucu çıkan haberlerde 2002-2013 yılları arası “11 yıl boyunca” soruların çalındığı ortaya çıkmıştır. 10.10.2016 günü de basında bu haber yer almıştır. Bu çalınan sorular kasaya kilitlenen sorular olabilir mi, hocam?. Ulusal basında çıkan haberler doğru mu?.
Merak edilen şu hocam; acaba, kasaya kilitlenmiş sorular da çalındı mı?. Bu soruşturmada sorumluluğunuz var mı?. Şu anda soruşturmayı yürüten savcıya bu konularla ilgili bilgi vermeyi, yardımcı olmayı düşünüyor musunuz?.
Bilindiği gibi; sorular çalındığı için hakkını alamamış milyonlarca mağdur var.

********  

Şu an Üniversitede 144 kişi açığa alınmış (54‘ü hoca-19 memur ve hemşire), 73 personel de ihraç edilmiş. Bunlardan 51’i tutuklu, 21’i ise adli kontrollü. Haftada bir gün imza atıyorlar.
Bir yazarın ifadesi ile FETÖ sarmalı çözülmedi deniliyor.
Birinci, ikinci, üçüncü dalga.
Birinci dalgadan sonra bir yetkili demiş ki.” Az hasarla atlattık.”
Acemi katır kapı önünde yük indirir derler atalarımız. Daha yük var.
Beş yıl Üniversitede, Fetö’cülerin cirit atmış olması çok vahim.
Her örgütün başı var. Fetö’nün başı Pensilvanya’da sümüğünü silip duruyor. Sümüklü mendili de ihaleyle satılıyor. Buradaki en önemli kurumun örgüt başı kim. Fetö’nün vekili kim. Yoksa niye bu kadar insan tutuklandı, açığa alındı.
Sorumlu kim?.

******** 
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hocanın daha önce de dekanlık yaptığı fakülte.
Şu an orada Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı. Kuş uçsa haberinin olması gereken fakülte. Zaten habersizim de diyemez. O zaman görevini niye yapmadın derler.
Tıpta 10 Profesör, 9 Doçent, 22 Yardımcı Doçent, 4 Asistan, 16 Hemşire ve idari, teknik personel açıkta. Hocanın “A” takımı tutuklu, çoğu da ihraç. Solak Hoca Tıp Fakültesine yeni Hocalar alacak diyorlar.
Nurettin Veren “Giden bir Fetö’cünün yerine bir başka Fetö’cü gelir” diyor. Aman Hocam, bizden hatırlatması…
Hocam;
2011 de hızla Fen-Edebiyat Fakültesine Doçent yaptığınız Mehmet Karabacak, Manisa ya gitmiş. (Açıkta).
Tıpta Doçent yaptığınız İ. Hakkı Çiftçi, Sakarya’ya gitmiş, (ihraç-tutuklu),
Hastane genel koordinatörü yaptığınız Prof. Dr. Şemsettin Karaca (Tutuklu ve İhraç),
Tıpta Profesör yaptığınız Prof. Alpay Haktanır (ihraç)  diyorlar, doğru mu hocam. Ne tesadüf, atadığınız hep FETÖ den tutuklu-ihraç-açıkta!.
 Sayın Cumhurbaşkanımız “parelel yapı, parelel devlet” diye meydanlarda çok seslendi. FETÖ Devlet gibi her yere yerleşmiş. Kadro kurmuş.
Her kurumun imamı var. Asker, Polis, Öğretmen, Maliye, Hakim, Savcı ve hatta Rektörlerin İmamı da var deniliyor.
Acaba, Solak hocam rektörlerin imamı kimdir, biliyor mu?

********  
Sayın Cumhurbaşkanımız Akademik Açılış Toplantısında ;
“Her kim PKK'yı Kürt kardeşlerimizin hakkını savunan bir örgüt olarak görüyorsa onun aklından, izanından şüphe ederim. Her kim FETÖ'yü kendi halinde insanlar olarak görüyorsa onun sadece izanından değil niyetinden de şüphe ederim. İyi niyetliydim diyordum ki; tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı hıyanet diyordum. Ama tabanındaki ibadet de artık zedelenmeye başladı. Artık onu da söyleyemiyorum. Niye? Bu kadar gerçekler yaşanıyorken o taban hesap soramıyorsa kusura bakmasınlar.”dedi.
Solak hocam bunları siz yakından dinlediniz.
Sayın Cumhurbaşkanımız bu kararlılıkta. Fetö için “Devlet Denetleme Kurul Başkanı” nı görevlendirmiş. Herkes üzerine düşen vatani görevini yapıp, bu makamlara gereken bilgileri vermelidir. Kimse deve kuşu gibi başını toprağa gömmesin. Zira, her şey tek tek meydana çıkıyor.
Hocam kamuoyu cevaplarınızı merak ediyor..
Siz sustukça “Sükut ikrardan gelir..” algısı yayılıyor..
Bilgilerinize arz olunur, hocam..
 
 
Editör: Haber Merkezi