REKTÖR SOLAK EMİTT TURİZM FUARI'NDA

İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Kongre ve Fuar Merkezinde 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT), bu yıl Afyonkarahisar Valiliği (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Sandıklı Belediyesi ile ortaklaşa hazırlanan standla katıldı.

Afyonkarahisar'ı temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci'nin başkanlığında fuara katılan ekip de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da yer aldı. 67 ülke, 150'nin üzerinde belde ile otel ve acentenin yer aldığı fuarda Rektör Prof. Dr. Solak, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile birlikte Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi'nin (THTDC) standını da ziyaret ederek, THTDC Başkanı Emin Çakmak ve THTDC Termal Turizm Grup Başkanı Yunus Gürkan ile fikri alışverişinde bulundu. Ayrıca heyet olarak Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Korel Termal Otel, Güral Afyon Termal Otel, Alila Wellness Park Otel, Sandıklı Safran Termal Otel, Sandıklı Park Termal Otel'in stantlarını ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular. Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ olarak kendilerine çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini deklare etti.

Fuarda Afyonkarahisar'a ayrılan stantta Afyonkarahisar'ın termal turizmde bir marka olduğu vurgulanırken, Afyonkarahisar Frig Vadisi, Mevlevihanesi, kalesi, haşhaşı, mermeri, lokumu, maden suyu, keçe ürünleri, geleneksel motiflerin kullanıldığı el işlemeleri ile tanıtıldı.
Editör: Haber Merkezi