Rektör Okumuş İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Yönetim Kuruluna Yeniden Atandı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG)’de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın iştirakiyle düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Türkiye’deki ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarında önemli rol oynayacak İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) yönetim kuruluna Prof. Dr. Nurullah Okumuş ikinci kez atandı.

Yönetim Kurulu Başkanlığına Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin seçildiği, Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan İBG’nin yeni dönem çalışmaları hakkında kararlar alınan toplantıda, merkezin kuruluş protokolü yenilenerek faaliyet alanlarının nadir hastalıklar, kanser, teknolojik/inovatif ürünler geliştirmek ve stratejik hizmetler vermek olduğunun altı çizildi.

Amacı, yaşam bilimleri alanında temel araştırmayı itici güç olarak kullanan bir yaklaşımla hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmek olan İBG, Türkiye’nin ilk tematik araştırma merkezi olarak 2018’de faaliyete geçti. İBG’de biyotıp ve genom alanında toplam 30 temel ve translasyonel araştırma programı, teknolojik araştırma programı ile endüstriyel AR-GE programı bulunuyor.

İBG Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor: Dr. Şuayip Birinci (Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, Prof. Dr. Devrim Gözüaçık, Prof. Dr. Ahmet Çarhan ve Dr. Doğan Taşkent.

Editör: Haber Merkezi