Rektör Okumuş, Beştepe’deki e-insan Tanıtım Törenine Katıldı

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen “e-insan Tanıtım Töreni”ne katıldı. Prof. Dr. Okumuş’a törende Personel Daire Başkanımız Ahmet Çukur, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi (KAGİM) Müdürümüz Doç. Dr. Pakize Özyürek ve KAGİM Personeli Öğr. Gör. Önder Çoban ile SBF Hemşirelik Bölümü öğrencimiz Saliha Dilara Yalçın, Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencimiz Can Gedik, üniversitemizi temsilen eşlik etti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirmiş bir hükûmet olduklarını söyleyerek, ülkeye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep “önce insan” anlayışının yattığını dile getirdi.

“Kalkınma atılımını; insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik.”
İktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez. Dolayısıyla, Türkiye’nin kalkınmasını, sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını; eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik.” diye konuştu.

Tüm üniversitelerde faaliyete geçirilen kariyer merkezlerinin gençlerle reel sektör arasında köprü kurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik “Yetenek Kapısı”nın devreye alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,2 milyonun üzerinde öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanının “Yetenek Kapısı” üzerinden ücretsiz şekilde bir araya geldiğini kaydetti.

“Herkesin referansı, kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonudur.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin yaşadıkları bir diğer önemli sorunu, ‘Ulusal Staj Programı’ ile adil ve verimli bir şekilde çözüme kavuşturduk. Kişisel bilgilerin gizli tutulduğu yetenek havuzu, kurumlarımızın stajyer öğrenci temininde giderek daha çok rağbet gösterdiği bir diğer önemli programımızdır. Böylece, herhangi bir aracıya ve onun getirdiği şüpheye mahal bırakmadan stajyer insan kaynağı arzı ile talebini buluşturma imkânı elde ettik. Bu sistemde herkesin referansı, kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonudur. Son iki yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan bu program üzerinden kamu kurumlarında staj yapma imkânı bulmuştur. Programın, OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilmiş olması doğru istikamette gidildiğinin işaretidir.”

Bölgesel kariyer fuarlarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı gençle, 5 binden fazla işverenin bu fuarlarda bir araya geldiğini belirtti

Editör: Haber Merkezi