“Reklam malzemesi olmadık, olmayacağız”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, bazı STK ve derneklerin, bazı günleri bahane ederek Şehit aileleri üzerinden reklam ve prim yapmaya çalıştıklarını belirterek, hem bu tür kişi ve kuruluşlara tepki gösterdi hem de 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü haricinde Şehit ve Gazilerimiz için herhangi bir anma gününü olmadığını söyledi.

Şehit aileleri ile yapılacak her türlü organizasyon davet ve çağrıların dernek tarafından değerlendirildiğini ve muhataplara ona göre cevap verildiğini söyleyen Kumartaşlı, "Şehit ailesini yanlarına alarak, evlerine giderek ve bu ziyaretlerin fotoğraflanarak reklam amaçlı kullanılması üzüntü vericidir. Elbette her şehit ailesi ve Gazimiz ziyaret edilebilir. Ancak bunu sosyal medyalarda boy boy paylaşmak bizlere üzüntü veriyor. Bu iş sırf reklam olsun amacını taşıdığı aşikardır"dedi.

Bilinçsizce, çok eskiden var olan anma günlerinin halen daha var olduğunu düşünerek 14 Nisan Şehitler haftasında da bir çok şehit ailemiz ziyaret edilmiş ve yine aynı şekilde boy boy fotoğraflar çektirilmiş ve sosyal medyalarda paylaşılmıştır.

Şu bilinmelidir ki, hiç bir Şehit Ailemiz ve Gazimiz herhangi bir yardıma muhtaç değildir. Onların hal ve hatırlarını sormak çok güzeldir. Ancak bunun reklam malzemesi yapılmasının adı istismardır" dedi.

Kumartaşlı; " Bizler şehit ve gazi aileleri olarak asla bir siyasi partinin ve ya Sivil Toplum kuruluşunun sözde vakıfların reklam malzemesi olmadık ve olmayacağız."dedi.

Şehit ve Gazilerimiz Her daim kalbimizde….

Yılın birçok gün ve haftalarında düzenlenen Şehitler ve Gazileri anma günleri yapılan kanun değişikliği ile yılda iki güne indirildiğini hazırlatan Başkan Kumartaşlı; "24.08.2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmî Gazete de de 18 Mart Şehitler Günü Ve 19 Eylül Gaziler Gününde Yapılacak Törenler Hakkında Yönetmelik ile sınırlandırılmıştır. 18 Mart Gününün Şehitler Günü ile 19 Eylül Gününün Gaziler Günü olarak belirlenmiştir" dedi.

Eskiden törenlerin düzenlendiği 14 Nisan Şehitler Haftasının kanun ile kaldırıldığını belirten, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı konu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kumartaşlı; "Önceden törenlerin düzenlendiği 14 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle mesajların yayınlandığını ve Dernekleri tarafından neden hiçbir program düzenlenmediğine dair tepkiler aldıklarını belirten Başkan Kumartaşlı “Bilindiği üzere daha önce Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizi anmak için değişik zamanlarda ve günlerde; 19 Eylül Gaziler Günü, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü, 14 Nisan Şehitler Haftası, 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü, 25 Nisan Kara Şehitlerini Anma Günü, 4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü Anma programları ve çelenk törenleri düzenleniyordu.

27.6.2002 tarih ve 4768 Kanun Numarası ile 18 Mart Gününün Şehitler Günü Ve 19 Eylül Gününün Gaziler Günü İlân Edilmesi Hakkında Kanun yayımlanmıştır.

24.08.2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmî Gazetede de 18 Mart Şehitler Günü Ve 19 Eylül Gaziler Gününde Yapılacak Törenler Hakkında Yönetmelik yayımlanmıştır.

Anılan bu kanun ve yönetmeliklerden sonra artık Ülkemizde 18 Mart tarihinde Çanakkale Deniz Zafer Kutlaması ve Şehitlerimizi Anma Günü olarak resmi törenler düzenlenmektedir. Yine aynı Kanun ve Yönetmelikler kapsamında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bazı kurum kuruluşlar basında 14 Nisan Şehitler Haftası münasebetiyle mesajlar yayımlamakta olup derneğimize Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz ile halkımızdan neden hiçbir program düzenlenmiyor diye tepkiler geldiği için böyle bir bilgilendirme yapmak zorunda kaldık.

Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz devletimiz ve halkımız tarafından her zaman anılmaktadır. Devletimiz bizlere gereken ilgi ve alakayı her daim göstermektedir”dedi.

Editör: Haber Merkezi